13 Ocak 2011 Perşembe

HAYVAN SEVGİSİ İLK OKULLARDA ÖĞRENİLİR.

MELENAĞZI İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ BİLİNÇLİ SORULARIYLA VETERİNER BÜLENT KARAHANOĞLU'NA MESLEĞİ ÜZERİNE AYDINLATICI BİLGİ VERME FIRSATINI VERDİLER.
Akçakoca Hayvan Dostları, öğrencilerin daveti üzerine Veteriner Bülent Bey ile birlikte Melenağzı ilkokulu'nu ziyaret ettiler.
Veteriner mesleğinin zorlukları hakkında bilgi almak isteyen öğrencilere; Baba mesleği olarak seçtiği mesleğinin zor yanları bulunsa da bir hayvanı kurtarmanın mutluluğunun tüm yorgunluklarını unutturduğunu anlattı. Beş yıl önce, kış koşullarında köylerden birinde dünyaya gelmesine aracı olduğu dişi dananın bugün başka yavrular dünyaya getirerek, köylüye ve ülke ekonomisine katkı sağlamasını örnek gösterdi.
Hayvan hastalıkları konusunda bilgi almak isteyen öğrencilere; Çevre kirliliğinin artmasının nedenlerinin, toprakta kullanılan kimyasallar, kirli akarsular ve hava yoluyla gelen kirlenmiş yağmurlar olduğunu anlattı. İnsanların çevreyi kirletmesi nedeniyle, hayvan hastalıklarının çeşidinin arttırdığını söyledi.
Hayvanlara nasıl yaklaşılabileceği sorusuna ise; " ÖNCE YAVRU HAYVANLARLA İLETİŞİME GEÇİLMESİNİ" önererek, "HER CANLININ YAVRUSU SEVİMLİDİR." diye cevap verdi.

Son olarak; hayvanlara yönelik uyarıları öğrenmek isteyen öğrencilere " hayvan hakları yasasının hayvanlara yönelik kötü muamaleyi, eziyeti suç olarak kabul ettiğini, hatta hayvan sahiplerinin kendi hayvanlarına bile istedikleri muameleyi yapamayacakları"konusunda büyüklerini uyarmalarını söyledi.
Öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla örnek bir uygulama yapan Melenağzı İlkokulu Müdürü Ayhan Direk'e teşekkür ederek oradan ayrılırken, Akçakoca Hayvan dostları olarak tekrar geleceğimizi ve kendilerine kapsamlı bir sunum yapmak arzusunda olduğumuzu belirttik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder