25 Ocak 2012 Çarşamba

BUGÜN ÇOCUKLARLA BARINAKTAYDIK...



Akçakoca Geçici Barınağına Elis, Nurullah ve Serkan Can ile gittik. Çocuklar canları elleriyle beslediler. Ali Bey göreve başladığından beri yaptığımız ziyaretlerde barınakta düzelmeler görmeye başladık. Veteriner İsmail Bozkan ise yeni gelen yavrulara aşılarını yapmaktan dönüyordu. "Yani çalışınca oluyormuş..." Tabii barınağın bu haliyle yasalarda belirlenen koşulları sağladığını söylemek zor ama iyiniyeti ve verilen emekleri görmemek olmaz. Tamamlanması gereken eksiklikleri de yazmak ve tamamlanmasını beklemek zorundayız.


Yeni Barınak projesi hazırlanırken yemek alınan yerlerden yemekleri ekşimeden almanın yolları da bulunmalı. Barınak ile ilgili sorumluluğu haytap temsilcisi bizlerle paylaşmak istemediği için biz sadece gözlem yapmakla yetiniyoruz. Yemek alınan firmaları hem onların, hem de bizim aramamızın hoş olmayacağını düşünerek uzak durmayı tercih ediyoruz. Barınağın giderek düzelmesinde onların katkıları çok fazla.


Biz eksikleri yazdık, eleştirdik ama onlar eksikleri tamamlamaya çalıştılar. Biz barınak ile ilgili haberler yaparak, yasal eksiklikler konusunda uyarılar yaparak insanların barınak gerçeği ile yüzleşmesini sağlamaya çalıştık.


BARINAĞIN YENİ PROJESİNDE, ÇEVRE DÜZENLEMESİNİN DE YAPILMASINI, ÇOCUKLARLA BİRLİKTE RAHATÇA ZİYARET EDİLEBİLECEK PARK ALANI OLUŞTURULMASINI DİLİYORUZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder