1 Eylül 2014 Pazartesi

BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞEN HAYVANSEVERLER BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI.

AKÇAKOCA GEÇİCİ BARINAĞI'NIN VE SOKAK HAYVANLARININ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI.


AKÇAKOCA'LI HAYVANSEVERLER PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ
Akçakocalı Hayvanseverler  Platformu olarak,  Barınağın ve Sokak hayvanlarının sorunlarını görüşmek üzere Sayın Belediye Başkanımız Cüneyt Yemenici ile görüştük. Görüşmemiz oldukça olumlu bir havada, karşılıklı diyalog içinde geçti.
Kendisine atmış olduğu olumlu adımlar için teşekkür ettik ve bu adımların devamlı olmasını istedik. Buraya geliş nedenimizi ve beklentilerimizi kamuoyu ile de paylaşmak istedik.
SOKAK HAYVANLARININ SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN
BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETELİM.
2004 yılında çıkarılan 5199 SAYILI HAYVANLARI KORUMA YASASI, belediyelere hayvanlara zarar vermeden sokak hayvanlarına  bakma görevini vermiş olmasına rağmen, birçok belediye sorunu çözmek yerine  yasa dışı yollardan yok etmeyi tercih etmiştir. Ülkemizde yasayı gerektiği gibi uygulayan belediye sayısının az olması oldukça düşündürücüdür.
İslam dininde; Allah’ın yarattıklarına karşı gösterilmesi beklenen MERHAMET’in gösterilmemesi bizleri derinden yaralamakta ve sorunu Allah’ın taktirine bırakmaktayız.
Akçakocalı Hayvanseverler Platformu olarak; Akçakoca’mızın Türkiye’nin nadir ilçelerinden biri olmasını çok istedik, istiyoruz. Neden Akçakoca İlçemiz zehirlenmelerle, kötü barınak görüntüleriyle gündeme gelsin? Neden bir Adana, bir Şişli gibi örnek uygulamalarla gündeme gelmesin?
İlçemizde 2004 yılında yasa çıkmasına rağmen sokak hayvanları ile ilgili olarak zehirlemeler dışında bir uygulamaya şahit olmadık. Bu durum Mart 2010 tarihinde Akçakoca Geçici Barınağı’nın yapılmasına kadar sürdü. Belediye Başkanı Fikret Albayrak, hayvanseverlerin taleplerini dikkate alarak; Kısırlaştırma ve Rehabilatsyon amacına hizmet edecek Akçakoca Geçici Barınağı’nı açtı. Ve o gün, artık sokak hayvanlarının sorunlarına çözüm bulacağımızı düşünerek, çok sevindik. Ama zamanla barınağın Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon amaçlı kullanılmadığını, sadece sokakta hayvanlar görünmesin diye hapis etmek amaçlı kullanıldığını, veteriner bulundurulmadığını, tedavi ve kısırlaştırmaların yapılmadığını, barınakta geçici olarak çalıştırılan elemanların hayvanları zaman zaman aç- susuz bıraktığını gözlemledik.  
BARINAK AÇILMIŞTI AMA BAKIM YOKTU! DÜZENLİ ÇALIŞAN ELEMAN YOKTU! VETERİNER YOKTU!
Bu durumun düzelmesi için Sayın F. Albayrak ile yapılan görüşmeler sonuç vermedi. Bütçe yokluğundan, eleman ve Veteriner alınamayacağından başka bir şey duyamadık. Hep bizden sabretmemiz, gelecek dönemi beklememiz istendi. Ama bu arada barınaktaki hayvanların çoğu bakımsızlıktan öldü, yavruları ise hiç yaşatamadık.
YENİ BELEDİYE BAŞKANI BU DURUMU DEĞİŞTİRECEK Mİ?
Sayın Yemenici seçilir seçilmez kendisine sorunlar anlatıldı ve çözüm istendi. Birkaç ay sonra ilk çözüm geldi ve VETERİNER alındı. Umutlandık. Sevindik…
HİZMETTE DEVAMLILIK ESASTIR.
Ama barınağa devamlı eleman  tahsis edilemeyince Veteriner koca hastanede tek başına kalmış doktor gibi çaresiz kaldı. Temizlik mi yapacak, hasta mı doyuracak, tedavi mi edecek? Basına açıklanan, günde 10 köpek kısırlaştırırız vaatleri 2 ayda 2 köpek ile sınırlı kaldı.
Barınak pislik içinde ve hayvanlar kafeslerde hapis hayatına ve kötü koşullarda yaşamaya mahkum ediliyor. Nasıl ki sokaklar hergün süpürülüyorsa, barınakta da düzenli temizlik yapılması lazım. Hayvanlara Yemek ve su verilmesi lazım. Bunların yapılması için de düzenli çalışacak eleman lazım.
Birgün iyi, Üç gün kötü durumlarıyla karşılaşmaktan bıktığımız için sorunları Belediye Başkanı  Sayın Yemeci'ye ilk ağızdan anlatmaya geldik.
30-31 AĞUSTOS TARİHLERİNDE  BARINAĞA YAPTIĞIMIZ ZİYARETLERDE İLK KEZ BARINAĞI TEMİZ, HAYVANLARI TOK GÖRMEKTEN MUTLU OLDUK. BU DURUMUN DEVAM ETMESİ TEMENNİMİZDİR.
Bizler, Akçakocalı Hayvanseverler olarak; 5199 sayılı Yasanın UYGULAMA YÖNETMELİĞİ’nde yer alan görevlerinizi hatırlatarak;  YENİLGİYE değil, BAŞARIYA imza atmanızı istiyor ve atacağınız OLUMLU her adımı destekleyeceğimizi ilan ediyoruz:
5199 SAYILI YASA “Belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.” Demektedir. Biz bu yasa çerçevesinde;
GERİ DÖNÜŞÜM AMACINA HİZMET EDEN PUGEDON BESLENME ÜNİTESİNİ SPONSORLAR ARACILIĞIYLA İLÇEMİZE KAZANDIRMAKTAN DA AYRICA MUTLUYUZ.
Belediye Başkanımız, Pugedon firmasının ürettiği geri dönüşümlü beslenme ünitelerinden iki tanesinin sponsor desteği ile ilçemize kazandırılmasına olumlu bakmıştır.  En kısa zamanda firma yetkilileri ile görüşülerek beslenme üniteleri ilçemize yerleştirilecektir.
Bize destek veren Pugedon firmasına teşekkür ederiz.
10 kg. mama kapasitesi olan bu ünitelerin ilçemizde olması,  pet şişe gibi atıkların değerlendirilmesine vesile olacaktır. Akçakoca halkından bu ünitelerin geri dönüşüm ve sokak hayvanlarının beslenmesi amacına hizmet etmesi için destek istiyoruz.
Akçakocalı Hayvanseverler Platformu
Sözcü Mükafat Ata
 





 
 

 

Pugedon, Global 1001 firmasının sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje sayesinde sahipsiz sokak hayvanlarına beslenme odakları oluşturulmaktadır.


Pugedon adı verilen geri dönüşüm ünitemizde, pet şişe bölümünden atılan atıklar karşılığı ünitenin alt bölümünde bulunan mama haznesine sahipsiz sokak hayvanları için mama düşmektedir. Su bölmesinden dökülen su da aşağıda bulunan su haznesine giderek sahipsiz canların susuzluklarını gidermektedir.

PUGEDON NEDİR ?
PUEGEDON SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARINA BESLENME ODAĞI SAĞLAYAN GERİ DÖNÜŞÜM ÜNİTESİDİR.

Pugedon Sokak hayvanları için mama, su kaynağı oluşturma ve geri dönüşüm projelerinin sentezi olarak ortaya çıkan bir tasarımdır. Doğayı koruma ve aynı zamanda sahipsiz sokak hayvanlarına besin odakları oluşturmak için ideal bir projedir. Pugedon, gerek çevre temizliğine katkısıyla, gerekse sokak hayvanlarına sağlıklı besin ve su kaynağı oluşturma fikriyle “ Ekolojik Yaşama Destek ” projelerine pratik ve yeni bir soluk kazandırmıştır.

Amacına uygun, kullanımı rahat ve oldukça pratik olan bu tasarım, çocukların doğa sevgisi kazanımını ve çevre bilinci edinmesine de katkı sağlamaktadır. Türkiye genelinde çeşitli il ve ilçelerden destek almakta olan Pugedon, aynı zamanda birçok Yurtdışı Ülkelerinden de destek almakta ve talep görmektedir. Pugedon’un yayılması ve halkımız tarafından tanınmasıyla gönüllü sayısının hızla artmasını hedeflemekteyiz.

Sokak hayvanlarının yaşamını kolaylaştıran ve ekolojik hayata destek veren bu tasarım daha büyük kitlelere hizmet verdikçe sevimli dostlarımız daha sağlıklı beslenmiş olacak ve daha temiz bir çevreye sahip olmuş olacağız.



PUGEDON HAKKINDA BİLGİ

Pugedon’nun hedefi, çevre bilincini yükseltmek; insanlara, bilhassa genç ve çocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve geri dönüşümün yararları konusunda onları bilinçlendirmektir.

Pugedon’nun hedefi, çevre bilincini yükseltmek; insanlara, bilhassa genç ve çocuklara hayvan sevgisi aşılamak ve geri dönüşümün yararları konusunda onları bilinçlendirmektir.

Pugedon isteğe göre atılan atık karşılığı 10 veya 100 gram arası mamayı bir atık karşılığında mama haznesine bırakabilir.

Pugedon’un atık atma ağzının küçük olmasının sebebi, içine belirlenmiş maddelerden başka maddelerin atılmasını ve Pugedon’un içine farklı çöplerin atılmasını önlemek içindir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder