8 Ocak 2015 Perşembe

VETERİNER UFUK GÖKTAŞ GÖNÜLLÜLERLE ÇALIŞACAK MI?


VETERİNER UFUK GÖKTAŞ GÖNÜLLÜLERLE ÇALIŞACAK MI? HEP BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ, GÖRECEĞİZ.

"AMACIMIZ BAĞCI DÖVMEK DEĞİL"

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan Veterinerimiz, işe başladığı günden beri gönüllülerle işbirliğine yanaşmadığı için Belediye Başkanlığı'na dilekçe vermek zorunda kaldım.

Aldığım cevaba göre hareket edeceğim. Ve sonuna kadar gideceğim. Çünkü; burada bir sorun var; Bu Sorun veteriner ile benim aramda değil... Veteriner ile gönüllüler arasında kişisel bir mesele değil. Bana yan baktın, bakmadın hiç değil... Bu sorun bakıma muhtaç dilsiz canlılar ile vicdanlarımız arasında...
Ne işimiz olur bir veterinerle... İşini layıkıyla yapan insanla. Hele aylarca Belediye Veteriner alsın diye beklerken, alınmış bir veterineri keyfi olarak neden yıpratalım. İŞİNİ LAYIKIYLA YAPAN HERKESİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR.
--------------------------------
Akçakoca,  6 Ocak 2015

AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

Konu : Akçakoca Geçici barınağı ve Sokak hayvanlarının Beslenmesi. 
Akçakoca Geçici Hayvan Barınağı, hala mevzuata uygun duruma getirilmediği gibi, yasa gereği 10 günden fazla tutulmaması gereken köpekler, yasaya aykırı olarak,  beton zeminde aylarca yaşamaya mahkum edilmektedirler.  Yemek yeterli olmadığı halde, kısırlaştırılmış köpeklerin toplanmasına devam edilmekte, alındıkları yere bırakılması gereken köpekler hala barınakta tutulmaktadır.     (100’e yakın köpeğe günde en az 6 – 8 kova yemek gerekir. Bu sayı en fazla 4 kovayı geçmediği gibi, daha az toplandığı günler de oluyor.)

Sözleşmeli Veteriner olarak işe aldığınız UFUK GÖKTAŞ Gönüllülerle işbirliğine yanaşmadığı gibi, hayvanların değil günlük, haftalık bakımlarını bile düzenli olarak yapmamaktadır. Tutumu sorunları çözmeye yönelik değil, sorunları tıkamaya yöneliktir.
Aşağıda belirttiğim sorunların çözümü üzerine Belediyenizin bir planı var mıdır? 

Küpeli köpekler barınakta daha ne kadar kalacak? Onları gönüllülerle birlikte aldığınız yere bırakmanız gerektiğini biliyor musunuz? Bu köpekleri kaybederseniz hesap soracağımızı biliyor musunuz?
 
Akçakoca Geçici Hayvan Barınağı ile ilgili ACİL OLARAK;

1)   Kısırlaştırılmış, tedavisi biten köpeklerin alındıkları ortama geri bırakılması gerekmektedir. 10 günden fazla barınakta tutulan köpekleri ne yapmayı düşünüyorsunuz?

2)   Barınakta 100’ e yakın köpek tutulmakta olup, gelen yemeklerin yetersiz olmasından dolayı kuru mama ile takviye yapmayı düşünüyor musunuz?

3)   Yavru bölümünde bakılan yavruların aşılarının yapılması için gerekli ilaçların alımını yapacak mısınız?

4)   Şehrin belli yerlerine beslenme odakları kurularak, gönüllülerle birlikte besleme yapılması için acilen girişimlerde bulunacak mısınız?

5)   5199 sayılı yasası Yerel hayvan Koruma Gönüllüleri ile işbirliği yapılmasından bahsetmesine rağmen, mevcut Veterineriniz UFUK GÖKTAŞ  gönüllülerle işbirliğine yanaşmadığı gibi, hayvanların bakımı ve tedavisi konusunda yapmış olduğu çalışmalar yetersizdir.  

Veterineriniz, gönüllülerle koordineli olarak çalışmalar yapacak mıdır?  Barınakta tutulan hayvanların sağlık kontrollerini düzenli olarak yapacak mıdır?  Basın önünde söz verdiği gibi günde 10 kısırlaştırma yapabilecek midir?

6)   2015 yılında, Barınakta tam zamanlı olarak çalışacak kaç eleman tahsis edeceksiniz? Yoksa, barınak elemanı yine temizlik işlerine bağlı olarak, sabah çöpe gidip, çöpten kalan zamanında mı barınakta çalıştırılmaya devam edilecektir?

Müracaatımıza ilişkin 4982 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.

Nermin Alpay / Düzce İli Yerel hayvan Koruma Görevlisi

EKLER :

 

Yasal dayanak : 5199 Sayılı Yasanın Uygulama Yönetmeliği

 MADDE 9 – (1) Sorumlu veteriner hekimler;

 a) Bağlı bulunduğu kurum, kuruluş ve tüzel kişilerle birlikte çalıştığı yerin mevcut mevzuata uygun bir şekilde faaliyet göstermesinden ve bu yerlere hayvanların kabul edilip uygun şartlarda bakılmasından, kayıtların tutulmasından, hayvanlara aşılama, ilaçlama, kısırlaştırma ve işaretlemenin yapılmasından, alet ve malzemelerin temizlik ve dezenfeksiyonundan, atık ve artıkların çevre ve toplum sağlığına zarar vermesini önleyecek tedbirlerin alınmasından,

MADDE 11 – (1) Yerel hayvan koruma görevlileri;

a)           Bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamakla,

 

Md.21/  d) Geçici bakımevlerinde on gün süre ile gerekli duyurular yapıldığı halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, aşıları ve tıbbî müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.
 
-------------
 
NOT : DAHA ÖNCE, SEKTER TUTUMU NEDENİYLE; GÖNÜLLÜLERİN BARINAKTAN AYAKLARININ KESİLMESİNE NEDEN OLAN NEŞE HANIM, GÖNÜLLÜLER BARINAĞA TEKRAR GİTMEYE BAŞLAYINCA, HIRS YAPARAK, GÖNÜLLÜLERİN TEKRAR BARINAKTAN ÇEKİLMESİNE NEDEN OLACAK TAVIRLAR SERGİLEMEKTEDİR.
BUNUN İÇİN, DAHA ÖNCE KENDİSİNİN DE ŞİKAYETÇİ OLDUĞU VETERİNERİN BU DURUMU KULLANMASINA ZEMİN HAZIRLAYARAK, UZUN VADEDE HAYVANLARA ZARAR VERMEYİ GÖZE ALMIŞTIR.
OYSA, BİR HAYVANSEVER İÇİN, HAYVANLARIN SAĞLIK DURUMU, HERŞEYDEN ( HIRSLARIMIZDAN) ÖNCE GELMELİYDİ.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder