27 Eylül 2012 Perşembe

KÖPEKLER VE MEZARLIKLAR

Köpeklerin mezarlıklarda barınmaları en eski sorunlardan biridir. İnsanlardan uzak mekanlar olduğu için, insanların şiddetinden kaçan köpekler buralara sığınırlar. Mezarların arasındaki boşluklarda yatıp, yavrularını bu boşluklarda doğururlar. Yeni kazılmış mezarlar yumuşak toprak olması nedeniyle sığınmak için en elverişli mekanlardır. Bu durum haklı olarak; yakınlarını kaybetmiş insanları üzmektedir.
Mezar ziyaretine gelen insanın; eşilmiş, dağıtılmış bir mezarlıkla karşılaşması oldukça can sıkan bir durumdur. Böyle bir manzara ile karşılan kişinin maalesef aklına ilk gelen şey de, köpekleri yok etmek oluyor.Bu nedenle mezarlıklarda, ölülerin sessiz tanıklığında, gizlice binlerce köpek zehirlenmiş, vurulmuştur. İnsan olmanın üstünlüğü öfkelensek de, öfkemize yenik düşmeden, hiçbir canlıya zarar vermeden soruna çözüm aramak ve bulmak olmalıdır.
Mezarlıkta yaşayan köpeklerin çoğu insanlar tarafından yavru iken oraya atılmışlardır. Bir de sahibi öldükten sonra,
sahibinin mezarından ayrılmayan köpekler vardır:

dha.com.tr haberi
İZMİR Karşıyaka’daki Doğançay Mezarlığı’nda, doberman kırması bir köpek sahibinin mezarından ayrılmıyor.Bir ay kadar önce mezarlıkta yoğun bir defin olduğunu belirten mezarlık görevlileri şunları anlattı:
"O gün cenaze aracının peşinde bir köpeğin geldiği gördük. Fakat bu köpeğin ölen sahibin peşinden gelen köpek olduğunu anlayamadık. Çünkü mezarlık içinde ve çevresinde çok sayıda sahipsiz köpek var. Onlardan biri olabilir diye düşündük. Fakat köpeğin mezarlıktan hiç ayrılmadığını mezarların üzerini kokladığı gördük. Daha sonra ölen sahibinin mezarını aradığını anladık. 'Öksüz' adını verdiğimiz köpek bir aydır burada yatıp kalkıyor. Biz de durumuna üzülüyoruz. Onun bu halini görenlerin de gözyaşı döktüğüne şahit olduk. Birkaç mezarın çevresinden ayrılmıyor ama, sahibinin mezarının hangisi olduğunu bilemiyoruz. Eğer bu köpeği tanıyan varsa gelip buradan alsın.

" SORUNU NASIL ÇÖZEBİLECEĞİMİZİ YÜKSEK SESLE TARTIŞMAKTA FAYDA VAR:
1- Zehirlersek; hem suç işleyeceğiz, hem de günaha gireceğiz. Ölülerimizin bundan hoşnut olup olmayacağı ayrı bir mevzu. Ayrıca bu yönteme yasadışı olarak çok baş vurulmuş ama sürekli yeni köpekler bırakıldığı için başarılı olunamamıştır.
2- Mezarlarımızın üstünü tahta, taş vb. sert
maddelerle kapatabiliriz.
3- Mahalleli birlik olup, mezarlığın etrafını kapatabilir, yalnız kapıdan giriş-çıkışı sağlayabiliriz.
4- Mezarlığa yakın yerlere köpek kulübeleri koymak da başka bir çözüm olabilir.Mezarlığı yaşam alanı olarak seçmelerine alternatif seçenek sunmuş oluruz.
5- Bekçi köpeği ile mezarlığı koruyabiliriz. Çünkü onlar kendi alanlarına başka köpeğin girmesine izin vermiyorlar. ( benim kapımda beslediğim sokak köpeği bile başka köpekler gelince kapıya yanaştırmıyor.
Diğer önerilerinizi de bekliyoruz.
Bizler gönüllüler olarak; Belediyemizin yapması gereken bir çok şeyi yapmaya ve belediyeye görevlerini hatırlatmaya çalışıyoruz. Belediyemiz İki yıldır barınağı bile doğru düzgün işletemedi.Biz hergün pislik içinde bunlarla uğraşıyoruz. Vicdanımız el vermediği için BANANE deyip geçemiyoruz. Bizim işimiz hayvan toplamak değildir. Tacize uğrayan hayvanları insan kılıklı yaratıklardan korumak için yola çıktık. Köpeklerden başka işlerle de ilgilenmemizi söyleyenlere, kahvelerden çıkıp bize ve bize önerdikleri diğer işlere destek olmalarını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder