12 Eylül 2012 Çarşamba

İLÇEMİZE ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL GİBİ HAYVANSEVER BAŞKAN İSTİYORUZ!

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI SARIGÜL’DEN, AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NE SOKAK HAYVANLARINI KISIRLAŞTIRMA DESTEĞİ GELDİ.

Şişli Bel.Veterinerleri Nejdet Uğur, Akçakoca Bel. Vet. Yüksel Yıldırım, Şişli Bel. Vet. Ömür Bey
Akçakoca Belediyesi’nin, Barınak açılmadan önce; yaklaşık 70 sokak köpeğini Özel veterinerlik hizmetleri veren bir kuruluşa yaptırmasının üzerinden neredeyse iki yıl geçmek üzereydi... Konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen,Akçakoca Belediyesi, bütçeleri olmadığı gerekçesiyle, kısırlaştırmaya yanaşmadı. Kış döneminde Neşe Kulak'ın önayak olmasıyla Düzce Barınağı'nda 20-30 kadar köpek kısırlaştırıldı. Ama,İlçemizde artan köpek sayısına yetmedi. Maalesef bu ihmalin sonunda; Mayıs- Haziran aylarında belediyeyi zan altında bırakacak ölçüde toplu bir köpek katliamı yaşandı. Kısırlaştırmanın bir an önce yapılmasının gerektiğine inanan hayvanseverlerden Neşe Perihan Kulak'ın ve hayvanhakları için mücadele eden hemşerimiz Asude Ustaoğlu'nun girişimleriyle; Akçakoca Belediyesi, Şişli Belediyesi’yle ilişkiye geçti. Ve ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NDEN,SAYIN SARIGÜL'DEN anında destek geldi.
Hayvan sevgisiyle ve bu konuda yapmış olduğu örnek çalışmalarıyla tanınan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Veterinerlerini, ilaçları ve kuru mamaları ile birlikte Akçakoca’ya gönderdi. 
Akçakoca'lı hayvanseverler Şişli destek ekibinden Muzaffer Kurtyemez ve Sabri Ersoy ile beraber.


Akçakocalı hayvanseverler olarak; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e, Veterinerlik Hizmetleri Md. Gönül Koç'a, İlçemize gelip, canla başla ve kendi ilçemiz barınak çalışanlarında görmediğimiz sevgi ve şefkatle hayvanlara yaklaşarak çalışan; Veteriner hekim Nejat Uğur ve Ömer Bey'e, Sağlık destek ekibi Sabri Ersoy ve Muzaffer Kurtyemez Beylere çok teşekkür ediyoruz.
Doğal dokusu ile güzel ilçemize; Doğayı ve hayvanları Sn. Sarıgül gibi gerçekten seven bir başkan ve Barınakta Şişli'den gelen ekip gibi canı gönülden çalışan görevlileri görmek istiyoruz.
Not: 11-12 Eylül 2012 'de ekip tarafından 50 köpek kısırlaştırıldı. Eğer ilk gün yeterli görevli tahsis edilseydi bu sayı daha fazla olabilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder