10 Aralık 2013 Salı

BELEDİYE BAŞKANI FİKRET ALBAYRAK'A AÇIK MEKTUP...

KIŞ ORTASINDA BARINAK GÖREVLİSİ İŞİ BIRAKINCA, DAHA ÖNCE GÖNDERMİŞ OLDUĞUM DİLEKÇELERİN DİKKATE ALINMADIĞINA KANAAT GETİRDİĞİM İÇİN  KAMUOYUNA AÇIK MEKTUP YAZMAYI TERCİH ETTİM.
BELEDİYE BAŞKANININ, ÇALIŞANLAR TARAFINDAN KENDİSİNE DOĞRU BİLGİ VERİLMEYİNCE, HERŞEYİN DÜZGÜN GİTTİĞİNİ SANMASI DOĞALDIR. YOLUNDA GİTMEYEN BİR KONUDA UYARIDA BULUNDUĞUM İÇİN BANA TEŞEKKÜR EDECEĞİNİ UMUYORUM.
BU MEKTUBU YAZMADAN ÖNCE ÇOK DİLEKÇE YAZDIM. BARINAKTA İŞLERİN YOLUNDA GİTMEDİĞİNİ DEFALARCA HATIRLATTIM. EN SON BİR AY KADAR ÖNCE
KAMUOYUNA AÇIK OLMAYAN DİLEKÇEMİ PAYLAŞIYORUM:
 
6 KASIM 2013 TARİHLİ DİLEKÇEM
Sayın Turgay Çakmak,
Akçakoca Belediyesi
Başkan Yardımcısı
 
3 yıldır faaliyette olan barınağınızda yasal zorunluluk olmasına rağmen veteriner ve 24 saat çalışan bir görevli bulundurmadığınız kamuoyunun bilgisi dahilindedir.
Belediyeniz tarafından zaman zaman bütçe yetersizliğine dayandırılan bu eksikliği, gönüllü hayvanseverler anlayışla karşılamaya çalışarak, destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
 
Mesela bakımsızlık nedeniyle uyuz salgını başlayan barınağa tarım ilçe veterinerlerinin geldiğini ama 3-4 hayvandan başkasına zaman ayırmadıklarını, kalan hayvanların gönüllülerce aşılanarak salgının önlendiğini biliyor musunuz?
Barınağa farklı zamanlarda gittiğimde orada kimseyi göremeden dönüyorum. En azından çalışma saatlerini düzenleyerek ve barınağın görürünür yerine astırarak, ziyaretçilerin "kontrolsüz ve başıboş barınak" algısını en aza indirmeniz mümkün müdür?
1 Ocak 2013 tarihinde göreve başlayan elemanınız daha önce çalışan elemanınız Serkan Bey'in kişilik özelliklerine sahip olmamasına rağmen, denetlenmesi ihmal edilmemelidir.
1-Ekte saatleri amirlerince hazırlanabilecek bir örnek çizelgenin geliştirilerek ziyaretçilerin bilgilendirilmesini,
2- Barınağın veteriner ihtiyacını, veteriner alımı olana kadar düzenli olarak nasıl sağlayacağınız
husunda kamuoyunu aydınlatmanızı,
Saygılarımla arz ederim.
 




AKÇAKOCA GEÇİCİ BARINAĞI  ÇALIŞMA SAATLERİ
 8:30 -11:30 TEMİZLİK                                                                                    3 SAAT
13:00- 15  YEMEK ALMA VE KÖPEKLERIN BESLENMESİ                   2 SAAT
YAPTIĞI İŞİN TOPLAM ÇALIŞMA SAATİ BU SÜREDEN FAZLA ETMEZ.  ARADA YARALANMA VEYA HAYVAN ALMA İŞLERİ ÇIKIYOR. BUNLAR KAYIT ALTINA ALINSA TOPLAM ÇALIŞMA SAATİ ÇIKAR.
VETERİNER OLMADIĞI İÇİN HAYVANLARIN SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILAMIYOR. ANNESİZ
YAVRULARIN     EL İLE BESLENMESİ LAZIM AMA ZAMANINI KONTROLSÜZ KULLANDIĞI İÇİN VAKTİ KALMIYORMUŞ…
ÖZETLE  İŞ AHLAKI BİZİM TOPLUMDA GELİŞMİŞ OLMADIĞI İÇİN BAŞINDA DENETLEYEN OLMAYINCA EN İYİ İNSAN BİLE KOYVERİYOR.
RESMİN BÜTÜNÜNE BAKINCA, OLUMSUZLUKLAR, YAPILMAYANLAR YÖNETİCİLERİN BAŞARI HANESİNE YAZILIYOR.
Eleman hiç izin kullanmadığından yakınıyor ama daha bir yıl olmadı. Hafta sonu çalışsa da toplam çalışma saatleri ona göre düzenlenirse ( kim çalışırsa çalışsın) yakınmalarının önüne geçilebilir.


BU DA KAMUOYUNA AÇIK MEKTUBUM :
AKÇAKOCA BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA
Sayın Başkan,
Taşeron firma kanalıyla yapmış olduğunuz hizmet alımında, Akçakoca Geçici Hayvan Barınağı için tahsis edilen eleman birkaç gündür görevini yapmamaktadır. Belediyeniz gibi, dışarıdan hizmet alımı yapan kurumlarda, hizmetlerde bir aksama veya eksiklik olması halinde, taşeron firma, açığı hemen kapatmak zorundadır....

Oysa 7 Aralık Cumartesi günü, barınaktaki hayvanlar için görevli tahsis edilmemiş olup, sizin karşılamanız gereken hizmet, gönüllüler tarafından karşılanmaya çalışılmıştır. Pazar günü ise barınak için görevlendirilen şahıs ( muhtemelen acıyarak işe aldığınız) bu işi yapma konusunda sıfır kabiliyette bir eleman olup, sabah saatlerinde barınak hizmeti yine gönüllülerin desteğiyle yapılmıştır.
Barınağa işe yaramayan bir adamı tahsis etmek yerine, taşeron firmadan eksik bıraktığı eleman için ek bir talepte neden bulunmadığınızı,
İşini iyi yapmayan elemandan taşeron firma sorumlu olup, beğenmediğiniz elemanı istememe hakkını neden kullanmadığınızı, merak etmekteyim.

Açıldığı günden bu yana, çok basit yöntemlerle çözülebilecek sorunları çözmeme konusundaki "ustalığınızı" dikkate alarak, 30 hayvanın bakımını yapamayacaksanız, barınağın kapılarının bir an önce açılmasını ve hayvanların serbest bırakılmasını arz ederim.
Saygılarımla,
 
Bebek olarak barınağa gelmişlerdi, Şişli belediyesi ekipleri tarafından kısırlaştırıldılar ve beton zeminde yaşamaya mahkumlar...
Not : Sizlerin bu işi yapabileceğinize inancımı yitirmiş bulunuyorum. Çünkü siz, Taşeron firmadan temizlik işçisi statüsünde sekreter vb. elemanlarla belediyeyi doldurmayı, onlar 8 saat mesai bile yapmazken, sokaktakilerin "geberinceye" kadar çalışmasına neden olmayı tercih ettiniz. Haftada bir gün bile tatil yapma hakkını kullanamayan barınak elemanını tükettiniz. 3 yıl sonra haksız çıkmayı şiddetle isteyen biri olarak, hala beni haksız çıkarmanızı ve yapmanız gerekenleri yaparak utandırmanızı beklemekten sıkıldım artık.
(Görevli, bıraktı, kaçtı ya da kovuldu... Görevlinin barınağa gitmediği anlaşılınca, Neşe Hanım, belediyeden değil, gönüllülerden yardım istemek zorunda kalmıştır.)








 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder