13 Mart 2014 Perşembe

BARINAK ESKİ ISSIZLIĞINA DÖNDÜ :(

ŞUBAT AYINDA AKÇAKOCA'DA HAYTAP RÜZGARI ESTİ.
Barınaktaki canlar hizmet binası açılışından sonra, unutulduklarını sanıyorlardı ki, insanların kalabalık olarak kendilerini ziyarete geldiklerini gördüler; UMUTLANDILAR.  

 Tabii ki Haytap ekibi gelmeden; özellikle yüzlerce barınak gören, kusurlarını ilk görüşte tespit eden Haytap Başkanı Nesrin Hanım barınağı görmeden önce kollar sıvandı; Barınak gönüllülerce bir güzel temizlendi. Çalışan tek barınak elemanı o günlerde hastalandığı için; son dakika rotüşlarını yapmak Suna Hanım'a nasip oldu.
Yavrular, temiz battaneyilere, sepetlere yerleştirildi.
 AKÇAKOCA Haytap Temsilcisi Neşe HAnım, Nesrin Hanım'a mahçup olmamak için, barınağın her zamanki doğal halini düzeltmek için çok emek sarfetti. ( Mahçup olması gereken Belediye idi oysa) 

Yüzlerce barınak görmüş Nesrin Hanım, Köpeklerin 2 metrekarelik beton zeminlerde hapis olduğunu, görevli olmadığını, bölümler arasındaki tellerden atlayarak başka bölümlere geçen köpeklerin sorun olduğunu, orta alanda köpekler için uygun alan olmadığını gördü. Veteriner alımı için Başkan ile görüştü ve 2015 'e kadar alınamayacağını öğrendi. Ve muhtemelen aklının ve yüreğinin yarısını burada bırakarak yoluna devam etti. ( Orta alanda bir gölgelik için Haytap'ın yardım edeceğini söyledi. Bir hafta önce bölümler arasından atlayarak geçen bir köpeğin 2 yavru köpeği boğduğunu bilseydi, öncelikleri değişirdi belki.)

VE BUGÜN BARINAK NASIL?
Hizmet binasında kapalı kalan yavrular, bahçe düzenlenmesi tamamlanmadığı için bahçeye çıkartılamıyorlar. Yerler pislik içinde, hijyen sıfır.


2 aylık olarak bırakıldılar, kısırlaştırıldılar ama Onlar hala beton zeminde hapisler... Orta alan pislik içinde !
GÖREVLİ SAAT 12:00 DE BARINAKTAN AYRILIYOR, VE SAAT 17:00 YE KADAR BİR DAHA DA ORTALIKTA GÖRÜNMÜYOR. OYSA ORADA KENDİ YEMEĞİNİ YİYEMEYEN, SUYUNU İÇEMEYEN YARALI BİR CAN VAR. İYİ Kİ BUGÜN MİNER VAR; ŞEFKATLİ ELLERİYLE, SICAK SU İLE YIKIYOR, YARALARINI TEMİZLİYOR, DOYURUYOR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder