14 Mart 2014 Cuma

HALK ACİZ BİR BELEDİYE DEĞİL, SORUN ÇÖZEN BELEDİYE İSTİYOR.


AKÇAKOCA HALKI, CAN ALMADAN %100 SORUN ÇÖZEN BİR BELEDİYE İSTİYOR.

BELEDİYELERİN GÖRMEZDEN GELDİĞİ SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ OLARAK AKÇAKOCA HALKINA SORDUK:
Akçakoca Tv, Akçakocalı hayvanseverlerle işbirliği yaparak; Akçakoca halkının sokak hayvanları ile ilgili belediyelerden beklentilerini araştırdı:
Halkın yüzde 98’i sokaklardan sorumlu olan belediyelerin hayvanlardan da sorumlu olduğunu düşünüyor, bu sorunu hayvanlara zarar vermeden çözmesini istiyor.Yüzde 57’si sokak hayvanlarının sağlıklı bir bakımevinde bakılmalarını isterken, yüzde 43’ü saldırgan ve hasta olmayanları sokaklarda görmekten rahatsız değil. >
YAPTIĞIMIZ ANKET SONUÇLARINA GÖRE; HALK, BELEDİYELERDEN SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ SORUNLARI ÇÖZMESİNİ BEKLİYOR.
SOKAK HAYVANLARIYLA BELEDİYE Mİ İLGİLENMELİ?



BELEDİYE NE YAPSIN?

Öldürsünler veya ilgilenmiyorum şıkkını işaretleyen olmadı.
HALK ASLA ZEHİRLEMEDEN VE ÖLDÜRMEDEN YANA DEĞİL.
Belediyeler onlar için güzel bakım evleri yapsın diyenlerin oranı %57
Anketimize cevap verenlerin % 97 si hayvanları seviyor, % 24 ‘ü sevse de korkuyor. Sokak hayvanları, kızana gelen dişilerin peşine takılan sürüler nedeniyle, daha çok okul yolu üzerinde olduklarında aileleri endişelendiriyor. Bu sorunun dişinin barınağa alınmasıyla ve kısırlaştırma işleminin yapılmasıyla, çözülmesinin mümkün olduğunu öğrenince de şaşırıyorlar. Aileler, çocuklarının güvenliğinin sağlanmasını ama hayvanların da öldürülmemesini istiyorlar. Daha önce kötü bir deneyim yaşayanlar ise bu konuda düşmanca tutum izlemeyi tercih ediyorlar. İstedikleri tekşey : BELEDİYE BU SORUNU ÇÖZSÜN! ? Ama öldürme olayına dahil olmak, günaha girmek de istemiyorlar.


SOKAKLARDA KÖPEK GÖRMEKTEN RAHATSIZ MISINIZ?



SALDIRGAN OLAN KÖPEKLER KONTROL ALTINA ALINIRSA SORUN YOK.
Saldırgan köpeklerin mutlaka toplanmasını isteyenlerin oranı yüzde 42.
Hiç hayvan sevmeyenler bile zehirlenmelerini, öldürülmelerini doğru bulmuyor. Ankete cevap verenlerin yüzde 43’ü, Saldırgan ve hasta olmayan aşılı olan sokak köpeklerini sokaklarda görmekten rahatsız değil ama iyi bir bakım evinde onları görmek isteyenlerin oranı yüzde 57.
SOKAK HAYVANLARI ONLARI SEVENLER İÇİN SORUN OLUŞTURMUYOR. KÖPEKLER, KORKANLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN SORUN OLARAK GÖRÜNÜYOR.
Akçakoca halkı, saldırgan ve hasta olan sokak hayvanlarından rahatsız. Belediyelerin bunlara mutlaka bir çare bulmasını istiyor. Belediyenin sorumlu davranarak; Çocuklarının okullarına güvenle gidip gelmeleri için saldırgan köpeklerin ve kızana gelen dişilerin sokaklardan alınmasını istiyor.
TÜRKİYE’DE BELEDİYELER SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ SORUNU YASAL OLMAYAN YOLDAN ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR.
Sokak hayvanlarını gizlice zehirleme, kendi bölgesinden başka ilçe sınırlarına kamyonla taşıma gibi yöntemlere başvuran belediyeler, yakalanana kadar bir kamu kurumu olarak suç işlemeye devam ediyorlar. Zehirleme ve taşıma sorunu kökten çözmediği gibi, halkın vicdanında da sorgulanıyor.
Belediyeler 5199 sayılı yasa ve yönetmelikle sağlıklı koşullarda sokak hayvanları için bakımevleri açmakla yükümlü olmalarına rağmen; bütçe planlamalarında bu sorunu halkın genel sorunu olarak algıyamadıkları için, sorumluluktan kaçmayı tercih ediyorlar. Halktan şikayetler gelince de; bu basiretsizliklerini, kolay yoldan gizlice zehirleme yaptırarak ya da sağlıksız koşullardaki barınaklarda ölüme terk ederek halktan gizliyorlar.
VATANDAŞ KENDİ HALİNDE SOKAK KÖPEĞİ İLE KARŞILAŞINCA NE YAPIYOR?

AKÇAKOCA HALKI AŞAĞIDAKİ GİBİ ÖRNEKLERİ GÖRMEK İSTİYOR.
Türkiye’de yasalara uygun olan, sokak hayvanlarının rehabilite edilip bakıldığı bakım evi sayısı çok az. Adana Belediyesi bunlardan biri.
Akçakoca halkıyla örnekleme usulü yapılan anket sonuçlarına göre; halkın %57’si Sokak hayvanlarını aşağıdaki gibi bakımevlerinde görmek istiyor. Sokaklarda olsun diyenler ise saldırgan ve hasta olmamalarını şart koşuyor.
ÇÖZÜM : KALICI BAKIM EVLERİ ( BARINAK DEĞİL).
İNSANLARLA UYUM İÇİNDE OLANLARIN, DIŞARIDA UYGUN ALANLARDA BESLENME ODAKLARINDA BESLENMESİ, AŞILANMASI, BAKIMLARININ YAPILMASI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder