5 Mayıs 2014 Pazartesi

KURTARILMIŞ KÖPEKLER CENNETİ:)

Alaplı'nın dağ köyünde; Otuz'a yakın köpek sürüsü, yanlarında ;cankurtaranları Cengiz Çevikel ile birlikte bizi karşıladılar. Sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi, havlamadan, en küçük yabancılık belirtisi göstermeden dostça yanaştılar ve sevgi beklediler. Tanıdığımız köpeklerin havlayarak selam verdiklerini hatırlayınca, bu kadar barışçıl ve sessiz olmaları çok şaşırtıcı geldi.
Çoğu İstanbul'dan, Ankara'dan yaralı veya ölmek üzereyken Cengiz Bey tarafından misafir olarak kabul edilmiş ve daha sonra da bırakılmaya kıyılmadıkları için köyde özgürce yaşamlarını sürdürüyorlar. Tek sorun, Cengiz Bey'in kendisi olmadığı zamanlarda onlara yemek verecek, bakacak kimseyi uzun süreli bulamadığı için, kendi hayatından çok fazla fedakarlık etmek zorunda kalması. Tabii ki bunun bir de ekonomik boyutu var. Neredeyse küçük bir belediye barınağı kadar hayvan var. Akçakoca Barınağının sayısı kadar. Ayrıca Kasaptan kurtarılmış 2 de yaşlı Eşşek var.   

Araba çarpınca, yanlış bir operasyon geçirmiş, sonunda CENGİZ ÇEVİKEL'İN haberi olmuş ve onu bu halde ölüme terk edemeyerek yanına almış, tekrar veterinere göstermiş, ameliyatlar geçirmiş, tedavisi sürüyor.
 NEYSE Kİ SIĞINACAK BİR YERİ VAR.
 

ÇİN ASLANI-SİBİRYA KURDU KIRMASI ; Yaşlanıp, kör kalınca sahipleri tarafından sokağa terk edilince bulunarak Zonguldak Barınağına terk edilmişken Cengiz Bey, 500 den fazla köpeğin bakıldığı barınakta ölüme terk etmeye vicdanı elvermeyince alıp köy evine getirmiş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder