14 Haziran 2014 Cumartesi

AH, ŞU BARINAĞI BİR ADAM ETSEK...

NİHAYET VETERİNER GELİYOR !
Akçakoca Geçici Barınağı'nda 2013 Temmuz'undan beri Belediyenin Veteriner Hekimi olmadığı için sorunlar katlanmıştı. Yaralanma gibi ağır vakalarda, Haytap Temsilcisinin kişisel çabalarıyla  özel veterinerlerden destek alınmaya çalışılmış, ama çoğu durumlarda da çaresiz kalınmıştı. Şimdi, acil durumlarda başvuracağımız bir Veteriner Hekimin olduğu umudunu taşımaktayız. Veteriner Hekimimize yeni görevinde başarılar dileriz.
Çiçeği burnunda Veteriner Hekimimizin barınak tecrübesi olup olmadığını bilmediğimiz için, kendisine kolaylık olması açısından, açıldığı günden günümüze kadar Barınak Gözlemlerimizi kendisiyle paylaşmak isteriz:
 
BU BÖLMEDEN HİÇ DIŞARI ÇIKARILMADAN, BETONDA YAŞAMAYA MAHKUM EDİLEN, KISIRLAŞTIRILMIŞ BU KÖPEKLERİN AVLUYA ÇIKARILMASI.


ortadaki sarı köpeğin ( PATİ) %90 görme kaybı vardır. 5-6 yaş civarında olup, sahibi tarafından dövülerek kör edilmiştir. Yaklaşık 3 yıldır barınakta yaşamaktadır.

Hizmet binasının bitişindeki yavru ünitesinin önündeki kapalı bahçenin temizlenmesi, ilaçlanması ve yavruların o bölümü kullanmaları sağlanmalıdır. ( Bahçe işleri otların biçilmesi işini önemsememiş, otlar biçildikten sonra çakıl taşıyla doldurulsa daha sağlıklı olabilir.)

BEYAZ KÖPEK KISIRLAŞTIRILMIŞTIR. AMA KÜPESİ YOKTUR. 2. KEZ AMELİYAT RİSKİNE KARŞI İŞARETLENMELİDİR. 

SİYAH KÖPEK DOĞURMAK ÜZEREDİR. DOĞUM ZAMANININ GELİP GELMEDİĞİ KONTROL EDİLMELİ, GÜVENLİ BİR BÖLÜME ALINMALIDIR.
 
1-BARINAK GİRİŞİNE ÇALIŞMA SAATLERİNİ BELİRTEN LEVHA ASILMALI, HAYVAN SAHİPLENMEK İÇİN GELENLER HANGİ SAATLERDE ORADA GÖREVLİ BULABİLECEKLERİNİ BİLMELİDİRLER.
2-GÖREVLİ TAM ZAMANLI OLARAK BARINAĞA TAHSİS EDİLMELİDİR. ÇÖPTE ÇALIŞIP, SONRA BARINAĞA GELEN ELEMANIN VERİMLİ OLMASI ZORDUR.
KÖPEKLER BÖLÜM, BÖLÜM KONTROL EDİLMELİ, AŞILARI EKSİK OLANLARIN AŞILARI TAMAMLANMALIDIR.
3-ORTA ALANA ÇAKIL DÖKÜLMELİ, GÖLGELİK YAPTIRILARAK DAHA ÇOK KÖPEĞİN ORTA ALANA ÇIKMASI SAĞLANMALIDIR.
4- YAZ SICAKLARINDA SAÇ KAPLARDAKİ SULAR ISINDIĞINDAN HERGÜN TAZELENMELİDİR.
 
BARINAKTAKİ EKSİKLİKLER TAMAMLANIR TAMAMLANMAZ, KISIRLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANMALIDIR.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder