TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ İYİ FAL BAKIYORMUŞ...
Bugün ( 30 Nisan Perşembe) şöyle bir merkeze doğru yürüyeyim dedim. Telefon geldi. Gönül Abla'nın baktığı anne köpeğin yavrularını alıp barınağa götürmüşler. Anne Köpek, yavrularını arıyor. Gönül Abla'yı "Neşe Hanım'ın haberi var" diye de bir güzel kandırmışlar. Sonra gerçeği öğrenince telaşlanmış. Yavruların peşine düştük tabii. Bu arada başka anne ve yavru köpeklerin de alındığını öğrendik. Soluğu Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde aldık.
Müdürümüz öğlen yemeğinden yeni gelmiş, gelir gelmez de bilgisayar başına oturmuş. Acayip meşgul. Jet İsmail'imiz de yanında.
"Barınakta gençlik hastalığı belirtileri olduğunu, yavru köpeklerin alınmaması gerektiğini" söyledim. " Annelerinden ayırarak aldıkları yavruları aldıkları yere bırakmalarını, annenin perişan olduğunu" anlattım.
Bana her gidişimizde yaptığı gibi " Heryerden buraya köpek bırakıyorlar, şikayetler geliyor, emniyete, jandarmaya gitsenize, onları yakalasınlar " gibi ağız kalabalığı yapmaya başladı.
SEN MÜDÜR MÜSÜN, FALCI MISIN, VATANDAŞ SORUN ANLATTIĞINDA TOPU TACA ATMA PEŞİNDE MİSİN?
DEDİM Kİ : BANA/BİZE ŞİKAYET EDENE KADAR BELEDİYENİN TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜ OLARAK; O BAHSETTİĞİN MAKAMLARA DİLEKÇE İLE BAŞVURSAN DAHA ÇOK YOL ALMIŞ OLURDUN !
EĞER DİLEKÇE YAZMAYI BİLMİYORSA BEN BURADAN YAZAYIM, ALLAH RIZASI İÇİN, BİRİ/BİRİLERİ ONA İLETSİN.
DİLEKÇE ÖRNEĞİ :
Akçakoca Kaymakamlığı'na/ Akçakoca Jandarma Komutanlığı'na/ Akçakoca Emniyet Müdürlüğü'ne/ Akçakoca Belediye Başkanlığı'na
Konu: İlçemize kimler tarafından köpek bırakıldığının tespiti.
Akçakoca ilçemiz sınırlarına zaman zaman toplu olarak köpek bırakılmaktadır. Yasadışı olarak aşağıda belirtilen bölgelere sokak hayvanlarını bırakan kişi veya kurumların tespiti için bölgedeki mobese kameralarının incelenmesini, mobese kamerası olmayan yerlere kamera konulması için gereğinin yapılmasını arz ederim.
Temizlik İşleri Müdürü
Sinan Şahin
Not 1: Örnek
Köpeklerin bırakıldığı yer : Osmaniye Mezarlığı, Arıtma tesisi arasındaki ana yol
Köpeklerin bırakıldığı tarih : 25 Nisan 2015 saat sabah 05:00-9:00 arası
Not 2: Yasal Dayanak :
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Uygulama Yönetmeliği
Madde 21
g) Sahipli veya sahipsiz hiçbir hayvan belediye, gönüllü kuruluş veya diğer üçüncü şahıslarca belediye sınırları dışında yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.
HER SEFERİNDE VATANDAŞA YAKINACAĞINA OTUR DİLEKÇE YAZ, BİR ADIM AT SAYIN MÜDÜR... sonrada dilekçenin peşini ısrarla takip et.
BU ARADA; BARINAKTA KULLANILACAK AMBULANS ARACIMIZ HAYIRLI OLSUN. O AMBULANS'IN İÇİNDE YARALANAN HAYVANLAR İÇİN EKİPMANLARIN OLMASINI ARZU EDİYORUZ.
AMBULANSI ( KAPALI, KİMSE GÖRMEZ DİYEREK) GİZLİCE KÖPEK TOPLAMA, TOPLADIĞININ BİR KISMINI KAYBETME İŞLEMİ İÇİN KULLANILMAMASINI UMUYORUZ.
SİZİN İŞİNİZ ŞİKAYET GELİR GELMEZ KİMSEYE ZARARI OLMAYAN HAYVANI ALIP BARINAĞA KAPATMAK, YA DA GİZLİCE KAYBETMEK DEĞİLDİR. BARINAĞA DA GÖTÜRSENİZ, KISIRLAŞTIRIP 10 GÜN SONRA ALDIĞINIZ YERE BIRAKMAK ZORUNDASINIZ.
FAL BAKACAĞINIZA KANUN MADDELERİNİ OKUYUN. ŞİKAYET EDENLERE DE "SALDIRMIYORSA ALAMAYIZ" DİYE DÜZGÜN CEVAP VERİN.
ŞİKAYET EDEN VARSA SEVEN, BAKAN DA VAR.
SİZİN GÖREVİNİZ KANUNLARI UYGULAMAK, KAFANIZA GÖRE TAKILMAK DEĞİL.
ANLAŞILDI MI SİNAN BEY?