Bütün çaba en üste çıkıp ezen tarafta olmak için sanki...
Tepedeki bir altındakini, bir altındaki daha aşağıdakini, en aşağıdaki daha güçsüz olanı ezerek varolma savaşında....
Tercihler, iyi insan olmaktan yana değil, güçlü insan olmaktan yana. Güçlü isen istediğin kadar kötü olma hakkın da oluyor. Giderek vicdanını kaybeden insansoyunun Yeni trendi " yaşasın kötülük!"
Eskilerin " Ahir zaman" dedikleri bir zaman diliminde Nuh'un Soyundan gelen seçilmiş insanların kötülüğe karşı dik durmasından başka şansımız, kurtuluşumuz yok.
Yoksa kötülük kazanacak ve insanlık kaybedecek...
Neden Nuh'un soyundan gelenler? Tüm canlı aleminden türleri seçerek, bilinmeyene doğru yolan çıkan O hayalet gemi insanlığımızın ilk imtihanını başarı ile vermiş olmalı ki, bugün dünyamız farklı türlere ev sahipliği yapıyor.
Ama aç gözlü insan dünyaya sığamıyor. Kuşların göç yollarını kapatıyor, beslenme havzalarını kurutuyor, ormanları yok ediyor. Sonra hayvan bahçelerinde yok ettiği türleri çocuklarına tanıtıyor.
BIKTIK, BENCİLLİĞİNİZDEN, LAF ANLAMAMANIZDAN, VİCDANSIZLIĞINIZDAN, KÖTÜLÜĞÜNÜZDEN !
Bir de sokak hayvanlarından şikayet eden türler var ; "Seviyorum ama.... " diye başlayan, sokağında görmek istemeyen bir tür.
Korkanı anlamak mümkün. "Fobi, tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır, korkunuzu yenebilir, sokağınızdaki hayvan ile iletişim kurarak, size karşı saldırgan davranış sergilememesini sağlayabilirsiniz" desek de, bu durumu değiştirmek için İngiltere vb. ülkelerde yapılan Fobi tedavi merkezleri olmadan kolay olmayabilir.
Ama bir de korkmadığı halde rahatsız olanı var. Rahatsız, adı üstünde. Aslında sokakta çocuk da, yaşlı da, kimseyi görmek istemez, ama bunu itiraf edemediği için sevgisizliğini hayvanları bahane ederek gizlerler.
Kediler doğum yapacakları zaman güvenli bir yer ararlar. Bu yer de genellikle kapıyı açık bulmuşlarsa, hiç kedi sevmeyen birinin gardrobu bile olabilir. Bu durumda sevmiyorsanız bile, anne kedi ve yavrularına saldırılardan yavrularını koruyabileceği güvenli bir yer bulmalısınız ( Vicdan sahibiyseniz)
Bahçenize kediler dadanmışsa, ya orada onları besleyen birileri vardır, ya da börtü böcek bereketi vardır. Bu durumdan kedileri toplayıp başka bir yere atarak kurtulamazsınız. O alan kediler tarafından işaretlenmiştir. Attıklarınızın yerine yeni kediler sırada bekliyorlardır. O zaman yapılması gereken bahçenizin en uzak köşesine yuva yapıp, sularını ve mamalarını bırakıp, eve yakınlaşmalarını engelleyebilirsiniz.
Tabii tüm bu yazdıklarım, biraz vicdanı kalmış ve gerçekten çözüm arayan insanlar için. Aklında ki tek çözüm; onları yaşadıkları yaşam alanlarının dışına atmak olan vicdansızlar için değil. Onlar kötülüğü seçecekler ve onları yerlerinden edecekler. Bir iki ay sonra yenileri gelecek, onlarla da kavga edip gönderecekler, sonra yine yenileri gelecek... Ve Bu insan müsvetteleri İYİ insan olarak ortalıkta dolaşacaklar .
SEÇİM SİZİN, KÖTÜ ÖRNEKLERİ Mİ SEÇECEKSİNİZ? İYİ OLANI MI?
Tepecik Eğitim Hastanesi, hastahane bahçesinden kedileri toplatmış ve bu uygulaması nedeniyle federasyon tarafından eleştirilmiştir. "Hastane yetkilileri, kendi başlarına kedileri toplama kararı veremez. Kediler ancak hayvan gönüllüleri ve belediye ekipleri gözeteminde ve sorumluluğunda toplanabilir. Burada kedileri toplayanlar temlizlik işçileri. Toplama sırasında kediler onları tırmalayabilir, yaralayabilir veya kendileri de zarar görebilir. Hastane yönetimine bu konuda gerekli uyarılarda bulunduk, yasaları anlattık" dedi.
KEDİLERİN HASTALARA ENFEKSİYON BULAŞTIRMA RİSKİ YOK !
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısındaki İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görevli enfekisyon hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Güneş Şenol da, “Açık alanlarda bulunan kedi ve köpekler hasta yakınları için ek bir sağlık riski oluşturmaz” dedi. Bu alanlarda öncelikle kedilerin varlığının bir avantaj olduğunu söyleyen Şenol, "Bahçelik, açık alanlarda çok sayıda haşerat, fare gibi, mikroorganizmaları yiyeceklere buluştıracak zararlıların populasyonunu, kediler ciddi şekilde önler. Herkese açık olan alanlarda evcil hayvan bulunması bir probleme yol açmaz" diye konuştu.
İNSANLIĞIMIZA UMUT VEREN, GURUR DUYDUĞUMUZ GÜZEL ÖRNEKLER DE VAR...
İstanbul Üniversitesi Rektörü, kış aylarında dışarıda kalan sokak hayvanlarının bakımı için genelge yayınlamış mesela. TEŞEKKÜRLER CERRAHPAŞA !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder