15 Temmuz 2023 Cumartesi

Köpek korkusu tedavi edilmesi gereken bir sorundur?

Köpeklerden kaynaklanan  kazaların nedeni bilgisizlikten ve korkularımızdan kaynaklanır. 

Bu kazaların önüne hayvanları yok ederek geçemeyiz ama öğrenebilir, öğretebiliriz. 

Yıllardır hem kurumlara hem hayvan hakları gönüllülerine sokak hayvanlarıyla uyum içinde birlikte yaşamanın yolunun FOBİYE KARŞI MÜCADELE EDEREK MÜMKÜN olduğunu anlatmaya çalışıyoruz!!! 

Sizler yok ettiniz! Bizleri insanları sevmemekle suçladınız! "Ama çocuklar" diye bahaneler ürettiniz! 

Biz birlikte birbirimize zarar vermeden nasıl yaşayabileceğimizi anlatmaya çalıştık! DUYMADINIZ!!!

Ülkemizde insanlara ve hayvanlara yönelik vahşet görüntülerin yaşanmaması için eğitim kurumlarının yapacağı çalışmalar çok önemlidir.

Bunun için öncelikle Hayvan korkusu( zoofobi) olarak adlandırılan çeşitli hayvanlardan duyulan korku ve rahatsızlıkların giderilmesi gerekir. Zoofobi, Ülkemizde en yaygın korku türü olup bazen birden çok hayvana karşı duyulmaktadır. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar dışında hamam böceği, fare gibi hayvanlara karşı da tiksinti ve korku bir arada ortaya çıkmaktadır. Hayvan korkusu (zoofobi): İnsanların bir kısmında, korkulan hayvanlara karşı kötü bir deneyim yaşadıktan sonra başlamakla birlikte, bazen de insanların karşılıklı birbirlerini etkilemeleri sonucu da ortaya çıkabilmektedir.

a)Hayvanlara karşı oluşan fobilere karşı bilinçli çalışmalar yaparak; İnsanların korkuları nedeniyle yaşadıkları panikler sonucu yaralanmalarının önüne geçmek. Özellikle köpeklerden korkan çocukların daha çok hayvanlar tarafından değil, kaçarken yaralandığı biliniyor. Fobisinden kurtulan insan yaşamını doğayla uyum içinde sürdürebilme özelliği kazanacaktır.

Hayatını zorlaştıran korkularından kurtulan insanlar, enerjilerini olumlu yönde kullanacaklarından topluma daha yararlı olacaktır.

b) Özellikle, köpeklerden korktuğu için kaçarken yaralanan çocuklarımızın bu korkularından kurtulmalarını veya korkularıyla başa çıkmalarını öğreterek, hayatlarını kolaylaştırmak istiyoruz.

Bakanlığınız tarafından hazırlanacak FOBİYE karşı mücadele edebilecek bir proje ile sevgisiz ve merhamet duygusundan uzaklaşan bir toplum yerine, merhametli nesillerin yetiştirilmesine katkı sunarak, okula giden çocukların, sokak hayvanlarıyla tehlikesiz bir şekilde iletişim kurmasını istemekteyiz.

Özellikle toplumumuzda sokak hayvanları olarak adlandırılan kedi ve köpeklerle ilgili artan bilinçsiz korkuların üzerine giderek okullarda Hayvan Fobisi olan insanlara ulaşarak, psikolog eşliğinde, fobinin yenilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Bu eğitimlerle, hayvan davranışlarını öğrenen ve tehlike arz eden durumlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçli bir toplum oluşturarak, çocuklarımızı bilinçsizce köpekten kaçarken aracın altında kalmaktan kurtarabiliriz.


Çocukları ilk eğiten annelere ağırlık vererek, insanlığın doğa ile uyum içinde yaşamasının koşullarının oluşmasına katkı sunabiliriz.

Sonuç olarak, çocuklarımız ve sokaklarda yaşamak zorunda kalan hayvanlarımız için güvenli ve sağlıklı bir çevre yaratılması için eğitmenlerin eğitiminden başlayarak, eğitim çalışmaları yapılmasını bakanlığınızdan arz ederim.


Başvuru Yolu

CİMER Sayfası

Cevaplar

Cevap Zamanı Cevap Kurum Birim Adı

24/03/2022 14:13:07 

Sayın Başvuru Sahibi;


İlginiz ve kıymetli görüşleriniz için teşekkür ederiz. Talebiniz değerlendirilmek üzere ilgili birime iletilmiştir.


Bilgilerinize rica ederiz.


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) > ÖĞRETMEN YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Hareket Listesi

Kayıt Zamanı Hareket Açıklama

23/03/2022 19:05:45 Başvuru Yapıldı 23/03/2022 19:05:45 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.

23/03/2022 19:05:45 Sevk Edildi 23/03/2022 19:05:45 tarihinde CİMER tarafından MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) tarafına sevk edildi.

24/03/2022 14:04:44 Cevaplandı 24/03/2022 14:04:44 tarihinde MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) > ÖĞRETMEN YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevap yazıldı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder