6 Temmuz 2014 Pazar

MÜBAREK RAMAZANA RAĞMEN ZEHİRLENDİLER !

 
 
EMNİYETİN ÖNÜNDEN ALIP KISIRLAŞTIRDIĞIMIZ ARKADAŞIMIZIN GÖZDESİ NAZLI YOK ARTIK.

KARABAŞ
NAZLI'DAN BİR KAÇ DAKİKA ÖNCE, AĞZINDAN KÖPÜKLER ÇIKARARAK TİTREYERK ÖLDÜ. 

KEDİMİZ PAŞA ANINDA MÜDAHALE EDİLDİĞİ İÇİN 2 GÜN HAYATTA KALDI AMA O KADAR KÖTÜ CAN ÇEKİŞİYORDU Kİ UYUTMAK ZORUNDA KALDIK. :(

Gündüz belediye ekipleri merkezdeki hayvanları barınağa alırken, aynı günün gecesi Ayazlı Mahallesinde, Emniyetin önünde ve Yukarı Mahalle mezarlık civarında sahipli  köpeklerin zehirlendiği haberi geldi. Mübarek Ramazan ayında zehirleme yapılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
ZEHİRLEME YAPAN CANAVARLAR BULUNMALIDIR.
Geçen yıl Ramazan ayında insanlar evlerinin önüne bir kap su koyarken, artan yemeklerini sokak hayvanlarına verirken bu yıl Ramazan ayında eksildiği gözlenen merhamet duygusunun bazı CANAVARLARA CESARET VERDİĞİ tahmin ediliyor.

Zehirleme yapanların taktiği, önceki yıllarda zehirleme yapanların taktiğine çok benziyor. Sahurda insanlar dua edip, Allah’a yakın olmaya çalışırken, katiller boş durmuyor. Bu yüzden vicdanlı insanların uyanık olması, şüpheli durumları tespit etmesi ( fotoğraf, telefonla kameraya almak ve 155 polis ihbar hattını aramak gibi) ve ilgili yerlere haber vermesi gerekiyor.

Atılan zehri bir gün sonra bulup yiyen bir kedi de zehirlenmiştir. Çok acı çeken kedinin tedavisi  sonuç vermemiş, acılarına son vermek için uyutulmak zorunda kalınmıştır. ( Kedi öldürmenin günahı ise çok büyüktür.)
BUNU YAPAN İNSAN OLABİLİR Mİ?

En’am Süresinin 38. Ayetinde; “Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi ümmettir. Biz o kitapta hiç bir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler” buyrulmaktadır.

Allah’ın yarattığı her şey güzeldir ve O’nun engin sevgisiyle yaratılmıştır. Bu gerçek Kur’an-ı Kerim’de şu şekilde ifadesini bulmuştur: “O ki yarattığı her şeyi güzel yaratmıştır”.(1) “Hayvanları da O yaratmıştır”.(2)

Canlı cansız yaratılmışların tamamı kendi lisanı halleriyle Allah’ı tesbih etmektedir. Cum’a Suresinin birinci Ayet-i Kerimesinde şöyle denilmektedir: “Yedi gök, yer ve bunlarda bulunan her şey (herkes) O’nu tesbih eder. Göklerde ve yerde olanların hepsi, mülkün sahibi, eksiklikten münezzeh, aziz ve hakim olan Allah’ı tesbih eder.” Yaratılmışların en şereflisi ve en üstünü olan insandan beklenen de, Allah’ı tesbih eden her varlığa şefkat ve merhametle muamele etmektir.

Resulullah (SAV) sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunmasını istemiştir. Bir hadis-i şerifte: “Merhametli olanlara Rahman olan Allah merhamet eder. Yerde olanlara da merhametli olun ki, gökte olanlar (melekler) de size rahmet merhamet etsin”.(3) Hadiste geçen “yerde olanlara” ifadesinin içine her çeşit canlı girmektedir.”

ALLAH VİCDANSIZ KATİLLERİ VE ONLARI KORUYUP, KOLLAYANLARI İSLAH ETSİN.

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder