12 Temmuz 2014 Cumartesi

VETERİNER TAMAM... YEMEK LAZIM...TAM ZAMANLI ELEMAN ŞART...

AKÇAKOCA BELEDİYESİ VETERİNERİ UFUK GÖKTAŞ İLK KISIRLAŞTIRMASINI YAPTI.
8 Temmuz Salı günü Veteriner Ufuk Göktaş ve Selefi Vet. Yüksel Yıldırım kısırlaştırma çalışmalarının açılışını yaptılar. Salı günü sadece 1 erkek köpek kısırlaştırıldı. Operasyon yarım saat sürdü. Biz ayrılmadan önce köpek ayılmaya başlamıştı. Daha sonra yaptığımız ziyarette kısırlaştırılan köpeği bahçede sağlıklı bir şekilde gördük.

Gazetecileri davet edilerek yapılan ilk kısırlaştırmayı hayvanseverler de  izlediler. Genç Veteriner Ufuk Göktaş'a ve onu ilk gününde yalnız  bırakmayan YÜKSEL YILDIRIM'a teşekkür ederek barınaktan ayrıldılar.
BİR YILDIR AÇIKTA KALAN VETERİNER ALIMINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İÇİN BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
Ufuk Bey " başka işleri de olacağı için Barınakta devamlı bulunamayacağını, ama hergün kontrolleri düzenli olarak yapacağını, günde en az bir köpek kısırlaştıracağını" söyledi.
TEMİZLİK ELEMANI YETMEDİĞİ İÇİN BARINAK ELEMANI ÖNCE ÇÖPE GİDİYOR!
"Aman sizde çok oluyorsunuz, birşeyden memnun olmuyorsunuz " demeyiniz. Düşünün ki çok iyi aşçısı  olan bir restoran var... yemekler muhteşem... ama servis elemanı yok... O restoranın iş yapabileceğini düşünür müsünüz? 
BARINAĞIN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ; TEK ELEMANIN SABAH 6,5 'DA ÇÖPE GİDİP, PESTİLİ ÇIKTIKTAN SONRA BARINAKTA ÇALIŞMAK ZORUNDA OLMASIDIR Kİ MESAİSİ SAAT 14:00 DE BİTİYOR. 3 SAAT DE MUCİZE Mİ YARATACAK? BU SORUNUN DA ÇÖZÜLMESİ LAZIM.
BARINAĞIN VE ÇALIŞANLARIN YENİ OLMASI NEDENİYLE; BARINAĞA SADECE GÖZLEM YAPMAYA GİDİYORUZ.TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ.
KİMSEYİ AZARLAMIYORUZ. 
Barınak Görevlisi Cemal çöpten yorgun argın geldiği için işini yetiştirmekte zorlanıyor. Barınak açıldığı günden beri takip ettiğimiz için, sistemin nasıl olması gerektiği hakkında tecrübelerimizi bile paylaşamıyoruz. Gözlemci, gönüllü arkadaşımız "- Cemal Bey, şu yemek kabını gölgeye koysanız" Cemal Bey'den el cevap : " çok biliyorsanız siz yapın, ben yapmıyom işte, gidiyom ben......." Cemal bağıra çağıra kaybolur. Çünkü Cemal çok yorgundur, en küçük fazladan bir işe tahammülü yoktur. Yemeğin güneşin altına konduğunda çabuk bozulacağının farkında değildir. VE CEMAL ŞİKAYETE GİDER " benim işime karışıyorlar abi..." Fesüpanallah...
Cemal asgari ücretle, yaz sıcaklarında artan çöpleri hızla temizlemeye çalışmış, haklı olarak, bir an önce evine gidip dinlenmek istemektedir. Biz oraya gittiğimizde Cemal işini bitirmiş, gitmeye hazırlanmaktadır. Ama HEYHAT ! 1. ve 12. bölümde BİR DAMLA SU YOKTUR ! "- Cemal, hadi evladım, şuraya da su koysan... " - koyarım! kızgın ve öfkeli...
Biz girer koyarız, hem ona yardımcı olmak için, hem de hayvanların suyunun konulmuş olduğundan emin olarak oradan gönül huzuruyla ayrılabilmek için...
Şimdi öğrendik; eksik gördüğümüzde hemen veterineri arayıp, ileteceğiz. Ya hafta sonları ? Neyse, Veterinerimiz çok iyi niyetli ona şans vereceğiz. Sorunları ona ileteceğiz. Sonra yapılıp yapılmadığını kontrol ederek, güvenimizi sağlamlaştıracağız. BU GÜVENSİZLİK OLARAK ALGILANMASIN LÜTFEN... 
BARINAKTA ONLAR AÇKEN, SİZİN ELİNİZE
BAKARKEN, SİZ YOKLUKTAN AĞLAMAYA DEVAM MI
EDECEKSİNİZ? YAKIŞIYOR MU AKÇAKOCA'YA ?
MERHAMETİ KALAN SEVGİLİ AKÇAKOCA'LILAR, KÖPEKLER BARINAĞA ALINSIN DİYENLER, SİZLER MERHAMET ETMEZSENİZ, BARINAKTA KAPALI YERDE NE SU BULABİLİRLER, NE DE ARTIK YEMEK...DİLLERİ YOK Kİ SÖYLESİNLER.
Barınakta 59 köpek var. Bir kova yemek onlara yetmiyor. Bizler kısıtlı olanaklarımızla hem sokaktakilere, hem barınaktakilere yardım etmeye çalışıyoruz. Süt, kuru mama takviyesi yapsak da artık yetişemiyoruz. Barınaktaki yemek sıkıntısı devam ediyor. Özellikle yavru ünitesine süt veya süt tozu lazım. Aracı olanlar barınağa süt bırakabilirler mi? Barınağa gidemeyecek olanlar da keşke Belediye Temizlik İşleri Müdürü Sinan Bey'e bıraksa...
Onları sokakta istemeyenler, biraz vicdanınız kaldıysa mama yardımı yapsanız. Allah rızası için. ( Tabii ki insanlar açken... diye başlayabilirsiniz, keşke hiçbir canlı aç kalmasa... Bu canların farkı ONLARI KAPATTIK, HAPSETTİK ! Yemek arama, bulma şansları yok. Biz yemek ve su vermezsek canlı canlı öldürmüş olacağız.

 
SİZE AFİYET OLSUN !
 ÇİÇEĞİ BURNUNDA VETERİNERİMİZE HATIRLATMALAR : ( Mesleki bilginize karışmadığımızın ve sizden hoşnut olduğumuzun altını çizerek; gözlemlerimizi paylaşıyoruz.)
1- Yemek dağıtımına yavru ünitesinden başlanması, yavruların günde en az 2 kez beslenmesi gerektiğinden önemlidir.
2- Yavru ünitesi hergün temizlendikten sonra hastalığa karşı yerler dezenfekte edilmelidir. Geçmiş dönemlerde yavru kayıplarının nedeni, gönüllülerin barınağa girmesi değil, defalarca söylememize rağmen bu hijyen kurallarına dikkat edilmemesidir. Biz yavru ünitelerine herzaman hijyenik koşullarda girdik. Büyük bölümlerden, dışarıdan mikrop taşımamaya çalıştık. Hatta ayaklarımızı zefiranlı sulara bile soktuk.
3- Bahçe işleri  yavru ünitesinin önündeki bahçeye artık çakıl koysa... Havalar ısındı, binanın içi dayanılmaz sıcak oluyor. Eğer şartlar uygun diyorsanız 5 dakika içerde kalmanızı öneririm.
4- İnsanlar şikayet ediyor diye köpekler barınağa kapatılacaksa, ya belediye ya da şikayet edenlerden Süt tozu ve kuru mama takviyesi de isteyiniz ki onların vebali üstünüzde kalmasın. ( hayvanseverler baksınmış.... Onların sokakta yemek bulmasını engelle, sonra bizim emekli maaşımıza göz dik.)
5- BARINAK ELEMANI devamlı orada olamadığı için yemek varsa dağıtıp, çıkıyor. Güçlü olanlar yiyor, güçsüz olanlar aç kalıyor. Düzenli ve iyi çalışan barınaklarda buna dikkat edilir ve hatta günde 2 kez yemek dağıtılır ki zayıflar aç kalmasın.
6- 4 yıldır içeride tutulan köpekler belediye tarafından beslenme odağı oluşturulduktan sonra gönüllülerle birlikte odağa bırakılmalıdır. ( Beslenme odağında kulübeler de olmalıdır.)
7- "Sokak hayvanlarından %99 şikayetçi" diyenler; merkezde yarım saat oturup, geçen insanların kaç tanesinin korktuğunu gözlemlesinler lütfen. Şikayet edenlerin sesi çok çıkıyor diye insanların hayvanların eziyet içinde yaşamasına razı olduklarını sanmayın. Sağlıklı veri için bu blogta yapmış olduğumuz anket çalışmasına bakmanızı öneririm.
İYİ VE YASAL OLARAK YAPTIĞINIZ HER İŞLEMİN ARKASINDA OLACAĞIZ VE SİZE GÜCÜMÜZ ELVERDİĞİNCE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ.
Saygılarımla...
  
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder