13 Aralık 2014 Cumartesi

İL YEREL HAYVAN KORUMA SERTİFİKASI İÇİN EĞİTİMİMİZİ ALDIK.

 
4 YILDIR ALMAK İÇİN BEKLEDİĞİMİZ EĞİTİMİ DOHAYKO TEMSİLCİSİ DERYA YÜCESAN'IN GİRİŞİMLERİ İLE SONUNDA ALDIK.


DÜZCE BELEDİYESİ'NDE BİR İLK: HAYVANSEVERLERE YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ SERTİFİKA EĞİTİMİ VERİLDİ.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Düzce Şube Müdürlüğü'ne başvuran Hayvanseverlerin talebi üzerine, Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü başkanlığında "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi" yapıldı.
Eğitimde; 5199 sayılı yasada yer verilen "Yerel hayvan Koruma görevlisi ve yetkileri" anlatıldı.
 
Eğitimi Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ersin Ar'ın " İnsanın yaşayan tüm canlılara ahlaki yaklaşımının önemi" üzerine yaptığı kısa konuşmadan sonra; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay ÇEŞME, " Ev ve süs hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi" üzerine bilgi verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Düzce Şube Şube Müdürlüğü'nden Orman Mühendisi Selçuk Çömeten ise "5199 sayılı Kanun ve Yönetmeliğini" anlattı. Düzce Veterinerler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil " Hayvan Davranışları, Hayvan Bakımı ve Beslenmesi, Hasta Hayvanların tanınması Hakkında Genel Bilgiler" verdi.
Düzce Belediyesi Veteriner Hekim Arif Kardeş " Hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi ve sahiplendirilmesi ile ilgili Genel bilgiler" verdi.
Hafta sonu tatilini eğitime ayıran tüm eğitmenlere teşekkür ederiz.


 Akçakoca Barınağı Destek Gurubundan 10 kişinin katıldığı eğitimde toplam 26 gönüllü hazır bulundu. Eğitime katılan 26 gönüllü'ye sertifikalar Düzce Vali'liği tarafından 25 Aralık'da törenle verilecek.
Akçakoca Barınağı Destek Gurubu olarak; Düzce ilimizde bir ilkin gerçekleşmesi ve Eğitimin verilmesi için gerekli çalışmaları ve başvuruları yapan; Dohayko temsilcisi Derya Yücesan'a, Düzce Valiliği'ne, Düzce Belediyesi'ne ve Orman Su İşleri'ne, İl Tarım Müdürlüğü'ne, Düzce Veterinerler Odası'na ve Veteriner Hekimlerine, teşekkür ediyoruz.
Dört yıldır olması için beklediğimiz eğitimin nihayet gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyuz. Artık sokaktaki ve barınaktaki canlarımıza sahip çıkarken, daha bilinçli hareket ederek, yerel yönetimlerle daha koordineli çalışabileceğiz. 
DÜZCE VETERİNER ODASI BAŞKANI ŞERİF ALİ KARANFİL,  HAYVAN DAVRANIŞLARI ÜZERİNE VERDİĞİ EĞİTİMDE "KÖPEKLERİN NEDEN İNSANLARLA BİRLİKTE YAŞAMASININ ZORUNLU OLDUĞUNU" ANLATTI.
"Özellikle köpekler insanlardan uzaklarda yaşamak zorunda bırakıldıklarında, bırakıldıkları bölgeyi sahipleniyorlar ve insanları da o bölgeye sokmak istemiyorlar, yabanileşiyorlar. Bunu önlemenin tek yolu, köpeklerin insanlarla temasını kesmemektir." dedi.
Bu biz gönüllülerin hayvanların neden insanlarla birlikte olması gerektiğini bir türlü anlatamadığımız bir eksikliğimizdi. Kendisine ayrıca teşekkür ederiz.


 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder