9 Nisan 2013 Salı

BESLENME ODAKLARINA BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALIYIZ.

AKÇAKOCA BELEDİYESİ, AKÇAKOCA KENT KONSEYİ VE HAYTAP ORTAK BİR ÇALIŞMA BAŞLATARAK İLÇEMİZİN BELİRLENEN BÖLGELERİNE SOKAK HAYVANLARI İÇİN BESLENME ODAKLARI YERLEŞTİRDİLER.
Beslenme Odaklarında, sokak hayvanlarının düzenli olarak beslenebilmeleri için; evlerimizde, restoranlarımızda artan yemeklerin günlük olarak odağa bırakılması önemlidir. Duyarlı vatandaşlarımızdan beslenme odaklarına yiyecek bırakmalarını bekliyoruz.

Beslenme odaklarında yaşanılan en önemli sorun; temizlik sorunudur. O bölgede temizlik yapan belediye işçilerinin beslenme odaklarını da temizlemeleri talebimizin ilgili kişilere ulaşmamasının sıkıntısını yaşıyoruz. 
Ama hizmet beklerken, beslenme odaklarının atıl kalmasını istemeyen gönüllüler, fırsat buldukça beslenme odaklarının temizliğini yapmaktadırlar. 
Özellikle Emniyetin önündeki beslenme odağının yanındaki çeşmeden su akmadığı için temizlik çok zor gerçekleştirilmektedir. 
Akçakoca İlçesinde; Merkez, Emniyet Önü, Günbatımının girişi ve Sapak olmak üzere 4 adet beslenme odağı yerleştirilmiştir. Düzce Üniversitesi yurdunun arka tarafına konulan beslenme odağı ise çalınmıştır. 
Kent Konseyi tarafından yaptırılan Bayat Ekmek Toplama kutuları okullarda bekletilmektedir. Çünkü, bayat ekmekleri toplamak için gereken araç ve eleman maalesef daha temin edilememiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder