25 Nisan 2013 Perşembe

"ONLAR İÇİN BİRŞEY YAPTIK"

"ONLAR İÇİN BİRŞEY YAPTIK." dedi Aslı Öğretmen, açlıktan derileri kemiklerine yapışmış köpekleri beslerken...

Açlık nedeniyle uyuz olmuş köpekleri tesadüfen gördüğümüzde, Yol inşaatında çalışan işçiler, artan yemeklerini onlarla paylaştıkları için inşaat mahaline takılıp kalmışlardı... O kadar aç olmalarına rağmen, işçilerin baktıkları tavuklara ilişmek şöyle dursun,tavuklar köpeklerin yiyeceklerini önlerinden rahatlıkla kapmakla meşguldüler. Bir lokma ekmeğe karşılık gösterilen sadakat böyle birşey olmalıydı...  

 Uyuzları bir an önce geçsin diye, İşçilerin yardımıyla onlara iğne yaptık.
 Ama bir hafta sonra gittiğimizde İşçiler oradan ayrıldığı için 2. kez yapılması gereken iğneleri ve aşıları yapmayı başaramadık. Artık tedavi olmaları için tek şansları kaldı... İyi beslenmek.
Düzce Akçakoca Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin yemekhanesinde artan yemekler çöpe atılmayarak, sokak hayvanlarını beslemek  için bıraktığımız kovada biriktiriliyor. Ve bizler, onların bu duyarlı dokunuşu sayesinde, Aslı Öğretmenin aracıyla yiyecekleri bu canlara ulaştırıyoruz. Okulların kapanmasına çok az kala keşfettiğimiz Düzce Akçakoca Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne, Yemekhane işletmesine, yemekhanede çalışan ve artan yemekleri bıraktığımız kovada biriktiren hanıma çok teşekkür ediyoruz.
Akçakoca Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Gurubu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder