22 Nisan 2013 Pazartesi

HAYDİ KÖPEKLER AŞIYA !

AKÇAKOCA’DA SAHİPLİ VE SAHİPSİZ HAYVANLARA ÜCRETSİZ OLARAK, KUDUZ VE PARAZİT AŞISI YAPILIYOR...
Akçakoca Kent Konseyi Sokak Hayvanları Gurubunun girişimiyle, Akçakoca Belediyesi ve Haytap ( Hayvan Hakları Federasyonu) desteğiyle gerçekleştirilen Kuduz’a karşı Aşı kampanyası, Merkez Postanesinin arka tarafındaki alanda 22 Nisan Pazartesi günü başladı.
KAMPANYAYA HALKIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ...
Ücretsiz olarak; İlçemizdeki Sahipli ve sahipsiz tüm hayvanların kuduza ve parazite karşı aşılanması hedeflenen kampanyanın ilk gününde, aşılama işlemi Belediye Veterineri Yüksel Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Sahipsiz hayvanlara aşı sonrasında kırmızı tasma takılarak kayda alındı. Aşıların düzenli olarak takip edilebilmesi için kırmızı tasmaların köpeklerin boynundan alınmaması gerektiği konusunda vatandaşlar uyarıldı. Belediyeye ait olan köpekleri belirlemeye yarayan özel yapım tasmaların alınmasının suç teşkil edeceği belirtildi.
İLK GÜN 65 SAHİPLİ VE SAHİPSİZ KÖPEĞE KUDUZ VE PARAZİT AŞISI YAPILDI. 
Aşıları tamamlanmış, tasmalı ve küpeli köpekler, kentimiz ve çocuklarımız için bir tehlike oluşturmayacaklarından, Akçakoca Halkının onlara sahip çıkması  ve bir arada barış içinde yaşaması hedeflenmektedir.
Akçakoca tarihinde ilk kez gerçekleştirilen, 23-24 Nisan tarihlerinde devam edecek aşılama kampanyamıza, köpeklerinizi bekliyoruz.
Hayvanseverler Belediye veterineri Yüksel Yıldırım gözetiminde 100' e yakın köpeğin kuduz ve parazit aşılarının yapılmasına destek oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder