12 Kasım 2013 Salı

HACI SAADDETTİN KARADUMAN NE İSTEDİN BU YETİM YAVRULARDAN!

BU NASIL VAHŞETTİR HACI !
 YAVRULARI ÖLESİYE DÖVERKEN ALLAH'TAN UTANMADIN MI?
12 Kasım 2013 Salı Akşamı saat 21:00'de kapımı çalan Sonay Hanım haber verdi vahşeti. Hacı Saadettin yavruları duvara sıkıştırmış öldüresiye döverken, yavruların çığlıklarını duyan komşular koşup kurtarmışlar yavruları ama yavrular çok fena hırpalanmışlar. Birinin kafası diğerinin ayağı yaralı, dokununca ciyak ciyak ağlıyorlar. Haytap Temsilcisi Neşe Perihan Kulak'a ulaştık. O da veterinere ulaştı ama çok uzakta olduğu için iç kanamayı durdurucu iğne yapılmasını önerdi. Hemen Miner arkadaşımızı aldırdık evinden, Çuhallı Eczanesi ilaç desteği ile geldi. 

Mükafat Hanımın arabasıyla yavruları hizmet binasına bıraktık.

Şimdi sıra bu vahşeti yapan adamı kanun karşısına çıkarmakta. Allah'a hesap vermeden önce burada bir hesap vermeli.
Böylesi bir vahşet karşısında,kış günü evinden çıkıp yavruların kurtarılması için destek veren Neşe Kulak, Mükafat Ata, Gonca Sazak, Miner Savcın hanımlara ve Çuhallı Eczanesinden genç arkadaşımıza( ismini hatırlayamadım sonra yazacağım) ve en önemlisi hayvanların çığlıklarını duyup, onları çöpe atılmaktan kurtaran Cem Abanoz'a, olay sonrasında yavruların durumunu görüp, "banane" demeden vicdanı elvermediği için bana haber veren Sonay Çolak hanıma çok teşekkür ederim.
BÖYLE BİR OLAYI HABER ALDIĞIMIZDA İLK ARAYACAĞIMIZ YERİN 155 POLİS HATTI OLDUĞUNU UNUTUYORUZ!
14 Kasım Çarşamba günü Akçakoca Nöbetçi Savcılık Makamına başvurduğumuzda bize
"OLAY ANINDA POLİSİ ARAMAMIZ GEREKTİĞİNİ, OLAY İNCELEME EKİBİNİN YAPACAĞI ÇALIŞMANIN ÖNEMLİ OLDUĞUNU" HATIRLATTI. Bizi Emniyete yolladı ve orada suç duyurumuzu yaptık. Yavru köpeklere işkence eden şahsın 5199 sayılı yasanın kabahatler kanunu kapsamında
cezalandırılmasını talep ettik.
 
Nermin Alpay
 Akçakoca kent Konseyi
Sokak Hayvanları Çalışma Gurubu Üyesi
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder