10 Kasım 2013 Pazar

KEŞKE SAHİPLENİLSELER...

 
İNSANLAR ONLARI İSTEMEDİĞİ İÇİN BARINAK DENİLEN MEZBAALAR VAR. EN İYİSİ BİLE ASLINDA BİR HAPİSHANE...
 

 HAYTAP BAŞKAN YARDIMCISI NESRİN ÇITIRIK HANIM'IN AÇIKLAMASINI YAYINLIYORUM:
Sevgili Arkadaşlar,
Bakımevlerine giden gönüllüler eksikleri söylediklerinde derhal YASAK gündeme getirilmekte. Bunun bir sebebi de BELEDIYE VETERINER HEKIMLERI…Kesinlikle bakımevindeki hayvanlara bakmayı,  onları tedavi etmeyi bir ANGARYA ve ZUL olarak görmeleridir. Bakımevine giden gönüllüler ise onları OTURDUKLARI KOLTUKLARINDAN KALKIP ÇALIŞMAYA zorlamış oluyorlar. Ayni şekilde personel  için de bu geçerli, onlar da hayvanlar aç ve susuzken sigara çay içerler, hayvanlar donarken soba yakar sıcak odada otururlar. Bu bir kaç istisna hariç böyledir, hemen hemen her yerde. Yasanın aşağıdaki maddeleri sarih bir şekilde belediyelerin gönüllülerle çalışmasını, İll Orman Su Müdürlüklerinin de bu çalışmayı "sağlamalarını" hükme bağlamıştır. Sorun yaşadığınız belediyelere aşağıdaki gibi ekinde Kanunlar olan bir yazılı müracaat yapın lütfen. Bizi de haberdar ederseniz birlikte takip ederiz.
Bunun uygulanmaması  yasanın ihlal edilmesi demektir. Tabii ki engel yine belediye veteriner hekimleri  olacaktır, daha doğrusu olmaya çalışacaktır. Ama olumlu gelişme olmazsa, Valiliğe yazarak bu belediye için yasayı ihlalden dolayı soruşturma açılmasını talep edeceksiniz. Selam ve sevgilerimle.... nesrin/ HAYTAP/ DOHAYKO http://www.dohayko.org/hayvanlar-hakkinda-acil-ornek-yazismalar/3009-belediyeler-gonullulere-barinaklarda-yasak-koyamaz-ornek-yazi-ve-kanun-maddeleri.
BİZ AKÇAKOCA BARINAĞINDA BU SORUNLARI HEP YAŞADIK.
Sonra karşılıklı olarak birbirimizi tam anlamayı öğrenmiştik ki Veterinerimiz Yüksel Bey emekli oldu. Emekliliğine gerekçe olarak da "hayvanseverleri" gösterdiği söylendi ama kulağımla duymadığım için emin olamadım.
ŞİMDİ AKÇAKOCA GEÇİCİ BARINAĞININ ÇOK DAHA ÖNEMLİ SORUNU VAR:
VETERİNER YOK, ELEMAN DA TEK BAŞINA ÇALIŞMAKTAN YIPRANDIĞI İÇİN SAĞLIK SORUNLARI YAŞIYOR.
Türkiye'nin hemen heryerinde benzer sorunlar yaşanıyor. Belediyeler bu sorunu çözmek için yeterince kaynak ayıramıyor, ödenek peşinde koşmuyor. Bu yüzden ne doğru düzgün eleman bulanabiliyor, ne de veteriner. Belediyelerin çoğu sorunu el altından zehirlemeler yaparak ( yasayı ihlal ederek) kestirme çözümler peşinde koşuyor. Bu yüzden hayvan hakları savunucuları ile belediyelerin arasındaki ilişki bıçak sırtı gibi...
Seçimler yaklaşırken, oy vereceğimiz belediye başkanlarının vicdan sahibi olmalarını çok önemsiyorum.
AYRICA YASALARDAKİ BOŞLUKLAR TAMAMEN GİDERİLMELİ VE GÖREVİNİ YAPMAYANLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAKTAN KAÇINILMAMALIDIR. MAALESEF BAZEN,BİR MUSİBET, BİN NASİHATTEN İYİ OLABİLİYOR" 
YURT DIŞINDAN YAPILAN HAYVAN İTHALATI ENGELLENMEDİKÇE, DÜZENLİ KISIRLAŞTIRMA YAPILMADIKÇA ONLAR HEP MAĞDUR OLACAKLAR...
 
BU YÜZDEN SATIN ALMAYIN BARINAKLARDAN SAHİPLENİN, BİR CAN KURTARIN!
NERMİN ALPAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder