17 Kasım 2014 Pazartesi

“AKÇAKOCA BELEDİYESİ TESPİT ETTİĞİMİZ SORUNLARI ÇÖZEBİLECEK GÜÇTEDİR.”

AKÇAKOCA BARINAĞI DESTEK GURUBU, DÜZCE VALİLİĞİ'NE BARINAĞIN KAPATILMASI İÇİN DİLEKÇE VEREN HAYTAP FEDERASYONU'NDAN  SÜRE İSTEDİ.

Valiliğe verilen Haytap Dilekçesi:

Konu: Akçakoca Belediye Ruhsatsız Bakımevinin kapatılması ve ilgili kurumlarca müfettiş gönderilerek denetim, idari işlem yapılması.
   Bilgi: Orman Su İşleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı, İlgili diğer kurumlar..Basın Kuruluşları.                          
                                Düzce Valiliği Yüksek Makamına,
                       Düzce ili Akçakoca ilçesi belediye bakımevi, yıllardır süren ikaz, talep ve şikayetlerimize rağmen hala daha "ruhsatsız, tedavi yok, bakım yok, kısırlaştırma yok, yeterli eleman yok, kayıt yok" durumunda sadece hayvan toplamak için kullanılmaktadır.
                      Yakın zamanda işe başlatılan veteriner hekim ilaç ve ekipman yetersizliğinden kısırlaştırma ve tedavileri yapmamaktadır. Bakımevi denilen yerde bir tek görevli vardır. Hayvanlar eğer gönüllüler yemek bulamazsa açlar.
                      Bu belediye sürekli olarak köpek toplamakta, bu açlık çamur pislik hastalık ve soğuk barınağına tıkıştırmaktadır.
                      Bu barınağa şimdiye kadar idari işlem yapmayan Valilik Orman Su İşleri Müdürlüğü de görev ihmalinde bulunmuştur.
                      1. Akçakoca Belediyesi ruhsatsız bakım evinin kapatılması, oradaki hayvan sayısı kadar belediyeye idari para cezası kesilmesi, oradaki hayvanların Kocaeli Belediyesi Bakımevine "bakanlık oluru" ile taşıtılmasını talep ediyoruz.
                      2. Akçakoca Belediyesinin köpek toplamada kullanılan ilaçlı tüfeğine el konması, toplama ekibinin lağvedilmesi, köpek toplanması halinde başta Belediye Başkanı olmak üzere tüm sorumlular hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
                      3. Halk Sağlığı Müdülüğünün ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğünün Akçakoca Belediye Bakımevini "İş güvenliği ve Halk Sağlığı" açısından denetlemesini, belediye hakkında işlem yapılmasını talep ediyoruz.
                      Müracaatımıza ilişkin 4982 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.
Nesrin Çıtırık
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı
--------------------------
 
Akçakoca Geçici Hayvan Barınağı Destek Gurubu :

“AKÇAKOCA BELEDİYESİ TESPİT ETTİĞİMİZ SORUNLARI ÇÖZEBİLECEK GÜÇTEDİR.”

Akçakoca Sokak Hayvanları Geçici Barınağı’nın sorunlarını görüşmek üzere; Haytap Kordinatörü Derya Yücesan’ın katılımıyla yapılan 2. toplantıda, aşağıdaki sorunların çözümü için Belediye ile görüşme yapılmasına karar verildi. Akçakoca Belediyesinin isterse, barınakta uzun zamandır devam eden sorunları çözebilecek güçte olduğunu dile getiren hayvanseverler, tespitlerini Başkan ile paylaşmak arzusunda olduklarını beyan ettiler. Bu sorunlar çözülünceye kadar Belediyenin kapısını aşındırmaktan bıkmayacaklarını, ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıklayan hayvanseverlerin  Akçakoca Belediyesinden talepleri şunlardır;
1-Hatalı yapımı nedeniyle tıkanan giderlerin revizyonu ve atıkların boşaltılmasını sağlayacak, yeni ek gider ilavesi,

2-Kafeslerin önlerine kilit parke döşenmesi,

3-Orta alana mıcır dökülmesi,

4- Orta alana gölgelik yapılması ( kış ve yaz düşünülerek)

5-Kafeslerin üstüne oluklu saç ve strafor yapılması,

6-Su alan 12. Bölmenin yan tarafının kapatılması, su alımının önlenmesi,

7-Ameliyat sonrası nekahet odasının hazırlanması,

8-Eksik İlaç tespitinin yapılması, (Dezenfektan, dişi kısırlaştırma malzemeleri, karma aşı vb.)

9-Tekniker alımı,

10-Kısırlaştırmalar için hizmet alımının yapılması,

 11-Eski model tüfekle atış yapılarak yakalama işlemine son verilmesi, tüfeğin yakalama ekibinden geri alınması, ( hayvanlarda ciddi yaralar açmaktadır ve doz aşımı olduğunda ölümle sonuçlanmaktadır.)

12-Perdesiz 35 adet palet siparişinin verilmesi,

13- Tam Gün Eleman çalıştırılmasıdır.

Akçakoca Belediyesi’nin bunların hepsini yapabileceğine inandıklarını, ama; kış aylarında, hayvanların mağduriyetlerinin artması nedeniyle; beklemek gibi lükslerinin olmamasından dolayı sıkıntılı olduklarını açıklayan hayvanseverler;

“GEREKİRSE HERGÜN BELEDİYEDE OLACAĞIZ” dediler.

 

Ayrıca; KISIRLAŞTIRMALARA BİR AN ÖNCE BAŞLANMASINI isteyen Akçakoca Barınağı Destek Gurubu,  Kent Konseyinin başlatmış olduğu, ama hayata geçirilemeyen Beslenme odakları Projesinin hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunmaya,

Barınakta tam gün çalışacak eleman vasıtasıyla; ekmek toplama kutularıyla bayat ekmeklerin toplanarak, halkın hayvanların beslenme  olayına katılımının sağlanmasına,

Bu işlerin yapılabilmesi için 5-6 bin T.L.lık eski bir aracın(veya motosiklet) alımı için esnaftan destek istenmesine karar verdi.

Haytap Kordinatörü        Dohayko Akçakoca Temsilcileri

Derya Yücesan               Mükafat Ata- Miner Savcın

Akçakocalı Hayvanseverler

Derya Çolpan, Firdevs Mutlu, Asya Cin, Güldal Torun, Nermin Alpay, Rezzan Ova Bayır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder