2 Kasım 2014 Pazar

“ AKÇAKOCA’DA SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL.”


Haytap Fedarasyonu Koordinatörü Derya Yücesan’ın talebiyle, Akçakoca’da bir araya gelen hayvanseverler Akçakoca Geçici Barınağı Destek Gurubunu kurdular.
Akçakoca’da yaşayan sokak hayvanlarının sorunlarını masaya yatıran gönüllüler, barınak başta olmak üzere; aşağıdaki sorunların çözülmesi için gerekli kişi ve kurumlarla görüşme kararı aldılar.

BARINAKTA;

1-   Akçakoca Geçici Barınağı’nın orta alanının çakıl ve taş dökülerek ıslanmasının önüne geçilmesi,

2-   Su Giderinin yapılarak, bölümlerin ıslanmasının önlenmesi,

3-   Dışarıdan su ve yağmur alan yan dış bölümlerin kapatılması,

4-   Eskiyen ve yıpranan kulübelerin yenilenmesi ve kulübe ilavesinin yapılması,

5-   Barınak görevlisinin yarım gün değil, tam gün barınağa verilmesi.

SOKAKLARDA;

1-   Beslenme odaklarının oluşturulması,

2-   Belirlenen yerlere kulübelerin yerleştirilerek, kışın soğukta kalan hayvanlara barınma imkanının sağlanması

KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YAŞAT Projesinin hayata geçirilmesinin en önemli sorun olduğunun altını çizen gönüllüler; “Veteriner alındıktan sonra günde 10 köpek kısırlaştırılacağının söylenmesine rağmen, malzeme ve eleman eksikliği nedeniyle 3 ayda 4 köpek kısırlaştırılmasından” dert yandılar. Köpeklerin yeniden kızan dönemine girmek üzere olmalarının, çevrede sıkıntı yaratacağından duydukları endişeyi dile getirdiler ve sorumlu kişilerden destek istemeye karar verdiler.

Sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma amacı dışında Geçici Barınağa kapatılmasının yasalara aykırı olduğunu, Akçakoca ilçesinde hayvanlara sevgi ile yaklaşanların sevmeyenlerden daha çok olmasının sevindirici olduğunu paylaşan gönüllüler; vicdanlı insanlardan, esnaftan destek istediler. “Biz gücümüzü vicdanımızdan ve yasalardan alıyoruz” diye açıklama yapan gönüllüler “ Hayvanlara kötü muamele etmenin suç olduğunu, bu suça tanık olan insanların suça engel olmalarını, olamıyorlarsa suçu cep telefonları ile görüntüleyerek suç duyurusunda bulunmalarını, polise ve basına haber vermelerini “ talep ettiler.

Akçakoca Barınağı Destek Gurubu Gönüllüleri, aralarında hiyerarşi olmadığını, bu nedenle; basın sözcüsü seçmek yerine ortak açıklama yapmayı uygun gördüklerini, hayvan haklarına duyarlı olan ve Akçakoca’da yaşayan vicdanlı insanları bu gurupta görmekten memnun olacaklarını ifade ettiler.

Akçakoca Barınak Destek Gurubu

Mükafat Ata, Gonca Sazak, Miner Savcın, Asya Cin, Derya Çolpan, Firdevs Mutlu, Leyla Birinci, Ayşe Acar, Güldal Torun, Nermin Alpay ve Haytap Koordinatörü Derya Yücesan.
 
Bu toplantıdan izlenimlerim :
 
Akçakoca'da sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için uzun zamandan beri çalışan, emek veren insanların biraraya gelerek destek gurubu oluşturmalarını kutluyorum. Egoların, hayvan haklarının önüne geçmediği, insanların birbirini saygıyla dinlediği böyle bir toplulukta yer almaktan gurur duydum. Kişisel sataşmalar, kavgalar yoktu, dedikodu hiç yoktu. Sadece "mağdur olan canlara nasıl yardım edebiliriz" kaygısı vardı. Gurubun, sözcü, başkan gibi bir lider arayışı içinde olmadığını, ortak akıl ile hareket edebilecek olgunlukta olduğunu görmek sevindiriciydi.
O yüzden; hayvanlar için yardımcı olmak isteyen herkesin yeri var burada: Kimi barınağa gider, kimi süt alır, kimi sadece kapısındaki hayvanlara bakabilir... Herkes, elinden geldiğince, yapabildiği kadar katılır çalışmalara... Sen çok verdin, ben çok çalıştım sözleri duyulmayacak burada... Kimse dışlanmayacak...
Çünkü biliyoruz ki; Herkes zaman ve emek ayırmak için hazır olmayabilir, farkında olmayabilir... Yeter ki O CANLARIN KÖTÜ MUAMELE GÖRMESİNE SEYİRCİ KALMAYALIM.
GÜÇBİRLİĞİ OLUŞTURALIM...
HADİ, SEN DE GEL...
N. A. Blog yazarlarından...
 
 
 
 
 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder