9 Haziran 2015 Salı

HER YIL BU AYLARDA SİSTEMATİK OLARAK HAYVANLARI ZEHİRLEYEN CANAVARLARI BULUN ARTIK…


HAYVANSEVERLERİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI



HER YIL BU AYLARDA SİSTEMATİK OLARAK HAYVANLARI ZEHİRLEYEN CANAVARLARI LANETLİYOR, ONLARIN VE SUÇ ORTAKLARININ BULUNMASI İÇİN YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!
fotoğraf:T.Türkgülü
Akçakoca Belediye Başkanlığı başta olmak üzere, Akçakoca Kaymakamlığı’mıza, Emniyet Müdürlüğü’müze, Jandarma İlçe Komutanlığı’mıza, İlçe Müftümüze ve vicdanı olan Akçakoca halkına sesleniyoruz!
Geçen yıl Ramazan ayında; biri kedi olmak üzere, baktığımız  hayvanlarımız zehirlenmiş, Mübarek ayda yapılan bu canavarlığa isyan etmiştik…

Ramazan ayı yaklaşırken yine olan oldu!
fotoğraf: Neşe Kulak
Zehirleme yapanların taktiği, önceki yıllarda zehirleme yapanların taktiğine çok benziyor. O yüzden yıllardır bulunamayan bu katiller tespit edilmedikçe, herkes zan altındadır. Yasalarda suç olduğu için, gizlice zehirleme yapanlar bulunarak, adalete teslim edilmelidir.

Belediye Başkanımızın “ hayvanları zehirlemedikleri konusunda” söylediklerinde samimi olduğuna inansak da, katiller bulunmadıkça maalesef yeterli olmuyor.

Zehirlenen köpeklerin arasında belediyemizin kısırlaştırdığı köpekler de bulunmaktadır. Kulaklarında küpe olan köpekler; o küpenin sahibine, yani belediyemize aittir. 
KATİL KİM ?
Belediye Başkanımızdan, Geçmiş zamanlardan oluşan algının temizlenmesi ve suçluların bulunması için, ilçemizin köpeğine zarar verenleri adalete teslim etmesini istiyoruz.

YÖNTEM AYNI VE MUHTEMELEN DE SUÇLULAR DA AYNI !!!



“En’am Süresinin 38. Ayetinde; “Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi ümmettir. Biz o kitapta hiç bir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler” buyrulmaktadır.

Tüm bunlara rağmen; Katiller boş durmuyor. Bu yüzden vicdanlı insanlardan uyanık olmalarını, şüpheli durumları tespit etmeleri halinde ( fotoğraf, telefonla kameraya almak ve 155 polis ihbar hattını aramak gibi) ve ilgili yerlere haber vermelerini rica ediyoruz.
Temizlik İşleri Müdürü Sinan Bey " Hayvanseverler Bizi suçlarsa dava açarız" demiş.
Elimizde delil olmadan, Gözümüzle de görmedik ki suçlayalım. Suçluları bulmak idarenin işi... Biz sadece makul şüphelileri sayabiliriz. 
Ama Allah C.C. kimin yaptığını biliyor. Avukatlarınıza sorun bakalım; Öteki dünyada da savunmanızı yapabilecek miymiş ?... 



Değerli Kaymakamımız, Değerli Belediye Başkanımız, Şehrimizde yaşayan hayvanlar da Şehr-i Emin’e emanettir. Allah Rızası için; Size emanet edilen bu canlara zarar verenleri, acı çekerek öldürenleri bulun lütfen...
Ayrıca, Belediyemiz de dahil olmak üzere; hayvanların yasadışı şekilde, bulundukları yerlerden alınarak ormanlara, taş ocaklarına atılması ve açlıktan ölüme mahkum edilmesi, insanlık dışı uygulamalardır. Bunun yerine; sorunu çözmek için; Belediyeler arası işbirliğinin yapılması, Orman Su işleri ve Valilikle birlikte ortak çözüm bulunması zorunludur.


ZEHİRLEMEK, ORMANA ATIP AÇLIKTAN ÖLÜME MAHKUM ETMEK ÇÖZÜM DEĞİLDİR.

ALLAH’TAN VİCDANSIZ KATİLLERİ VE ONLARI KORUYUP, KOLLAYANLARI İSLAH ETMESİNİ DİLİYOR, SUÇA ORTAK OLANLARI VE GÖZ YUMANLARI KINIYORUZ!

AKÇAKOCA HAYVAN HAKLARI PLATFORMU

Dohaycan Derneği,

Akçakocalı hayvanseverler Platformu,

Akçakoca Barınağı Destek Gurubu


BU DA ZEHİRLENME HABERİNİ ALDIĞIMIZ DOKUZ KÖPEKTEN BİRİ.



İŞTE, BU CANA BAKAN ARKADAŞIMIZIN İSYANI...

"Dün gece Akçakoca'da hayvan katliamı yapıldı

bunlardan biride fotoğraftaki sevgi dolu

kırma olan Karameldi canımdan can kopardılar

ki yavru sayılacak kedilere bile acımadılar.

Bunu yapan zalimler bilmezler mi ki herkes

yaptığının sevabını da cezasını da bu dünyada

yaşar ahirete kalmadan.... İlahi adalet bir

şekilde tecelli edecek bundan hiç şüphem

yok....

Bu katli yapanların bulunup cezalandırılmaları için tüm

sorumluları göreve davet ediyorum"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder