13 Haziran 2015 Cumartesi

ZEHİRLEMEK, ÇÖZÜM DEĞİLDİR. SORUNU VAHŞİCE ERTELEMEKTİR !


SEVME AMA ZARAR VERME…

Sen, o zalimlerin işlediklerinden, sakın Rabbinin habersiz olduğunu zannetme! O, sadece onları, dehşetinden gözlerinin donup kalacağı bir güne ertelemektedir.” (İbrahim, 14/42)

Yaz gelince tatil yerlerinde sokak hayvanları ile ilgili sorunlar da artıyor.  Belediyeler ya da vicdansız kişiler sokak hayvanları ile ilgili olarak sorunu yasadışı yoldan, zehirleme yaparak çözmeye çalışıyorlar. Ama sorun çözülmediği gibi daha da büyüyor.

KÖPEKLER SÜREKLİ ZEHİRLENDİKLERİ YA DA TOPLANIP BAŞKA BİR YERE ATILDIKLARI HALDE NASIL OLUYOR DA ÇOĞALMAYA DEVAM EDİYORLAR?
 ZEHİRLEMELERDEN KEDİLER VE SAHİPLİ KÖPEKLERDE ZARAR GÖRÜYOR.

1-  Sokağınızda yaşayan köpeği zehirlediğinizde veya aldırdığınızda;  bir bakıyorsunuz onun yerine iki köpek daha gelmiş. Bu nasıl oluyor? Çünkü sokağınızda istemediğiniz köpek, sokağınızı sahiplendiği için yabancı olan köpekleri sokağınıza sokmuyor. Özellikle dışarıdan aç kaldıkları için yiyecek bulma amacıyla şehre dolaşmaya gelen köpekler, daha önce yerleşmiş olan köpekler tarafından püskürtülüyor. Sokaklarda kıyasıya yaşama mücadelesi sürerken bizler sadece havlamaları duyuyor ve bundan rahatsız oluyoruz.  Sokağınızın, şehrinizin bir ölüm sessizliğine bürünmesini istiyorsanız bütün şehri tel örgüler içine almanız gerekir. YA DA; şehrin giriş bölgelerine beslenme odakları kurarak, aç kalan hayvanların şehre girme nedenini ortadan kaldıracaksınız. Onları da zamanla kısırlaştırıp, küpelerseniz, Şehrin girişlerini insanlara dost kalarak, yabancı köpeklere karşı koruma altına alabilirler.  Tabii altın yumurtlayan kaz örmeği, “hergün bir yumurta almaktansa, kazı kesip hepsini alayım” diyerek; beslenme odağı oluşturduğunuz bölgede zehirleme yapmaya kalkarsanız, o bölgeye tekrar yeni köpeklerin akın etmesini durduramazsınız.

2-   Valilik, kaymakamlık kısırlaştırma konusunda belediyeler ile işbirliği yapmalı, köylerden şehre köpek bırakılmasının önüne geçilmelidir. Ayrıca, yasadışı olarak başka belediye sınırlarından ilçemize köpek bırakılması yasal takibe alınmalı, Jandarma işbirliği ile suçlular yakalanmalıdır.

3-   Ümran Çöplüğünün kapanması ile o bölgede beslenen köpekler aç kaldıkları için geceleri şehre inmeye başlamışlardır. Yaklaşık bir ay önce bölgede zehirlenme olmasına rağmen sayıda bir azalma olmadığı gibi yeni katılımlar mevcuttur. Yani zehirlenme sorunu kökten çözmediği gibi, hayvanları daha da güvensiz ve vahşi yapmaktadır. Yapılacak tek şey; O bölge için özel bir beslenme odağı kurulması, hayvanların rehabilite edilerek, acilen kısırlaştırmaların yapılmasıdır. Bu kısırlaştırma operasyonu artık üremeyecek köpeklerin, yerlerinde kalmalarının sağlanması kaydıyla o bölgede en az 5 yıl güvenli bir ortam yaratması sağlanabilir.
ÜMRAN BORU FABRİKASINDAN DESTEK İSTİYORUZ.
Gebze Organize Sanayi Bölgesinde sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için yapılan çalışmanın bir örneğini, Ümran Boru Fabrika Yönetimi, Belediyemiz, Sivil toplum kuruluşları ( Dohaycan) ile birlikte gerçekleştirebilir. O bölgedeki köpeklerin vahşi saldırılarından şikayet etmektense birlikte çözüm bulmak çok daha iyi sonuç verecektir. Çünkü biliyoruz ki o bölgede çok sık olarak zehirlemeler yapılmasına rağmen köpekler çoğalmaya devam etmiştir. Çözüm de bellidir. Fabrikanın Akçakoca'ya örnek olmasını diliyoruz.

AKÇAKOCA KENT KONSEYİ'NİN "KISIRLAŞTIR, AŞILAT, YERİNDE YAŞAT" PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMELİDİR.

Defalarca yazdık, yazmaya da devam ediyoruz. Zehirlemekle, başka yere atmakla sorun çözülseydi, şimdi hiç köpek kalmamış olurdu. Oysa üremelerini engellediğinizde, sürülerin oluşması da, çoğalması da engellenmiş oluyor.

Mahallenizde, sokağınızda sürekli değişen, tanımadığınız köpekler görmek istemiyorsanız, sokağınızın köpeğine sahip çıkın, aşılatın, kısırlaştırın. Zamanla o sizi tanır, sizler de onu… Çocuklarınız da, evleriniz de güvende olur. Sevmeseniz de Birlikte yaşamayı öğrenmeniz bir insanlık borcudur.

Köpek korkusu fobisi olanlara internet üzerinden korkuyu nasıl yenebileceğinizi anlatan videoları izlemelerini öneririm. En basit önlem, korktuğunuz hayvanın uzağından yavaşça (koşmadan) geçmektir. Sahipleri tarafından saldırgan yetiştirilmemiş köpeklerden; hele ki küpeli sokak köpeklerimizden korkmayınız.

ZEHİRLEME YAPANLARIN İSE HER İKİ CİHANDA DA YATACAK YERİ YOK. Ben demiyorum. Allah C.C. “ Bana kul hakkı ile gelme” diyor. “Onun dışında her şeyi affedebilirim.” NOKTA.

AKÇAKOCA BELEDİYESİ BİR AN ÖNCE ÜMRAN ÇEVRESİNE, OSMANİYE MEZARLIK BÖLGESİNE, MAHALLE DEPOSUNUN İLERİSİNE BESLENME ODAKLARI KURMALI,  RESTORANLARDAN VE İŞYERLERİNDEN BARINAK İÇİN YEMEK TOPLAYAN EKİP O BÖLGEYE DE YEMEK BIRAKMALIDIR. KÖPEKLERİN ŞEHRE GİRMESİ ANCAK BÖYLE ENGELLENEBİLİR. O KÖPEKLER BÖLGEDE KALACAK, BÖLGEYİ KORUYACAK, DAHA FAZLA KÖPEK GELMESİNİ ÖNLEYECEKTİR. ZEHİRLEDİĞİNİZDE O KÖPEKLER GİDER, YERİNE GELEMEYEN DİĞERLERİ GELİR.
TAŞERON YA DA BAŞKA BİR YÖNTEMLE ZEHİRLENMELERİNİ VE ORMANDA AÇLIKTAN ÖLĞME MAHKUM EDİLMELERİNİ İSTEMİYORUZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder