29 Haziran 2015 Pazartesi

LÜTFEN, BARINAĞA TEDAVİ İÇİN GETİRDİĞİNİZ KEDİLERİ ORADA BIRAKMAYINIZ.


AKÇAKOCA HAYVAN BARINAĞI'NDA KEDİLER İÇİN AYRI BİR BÖLÜM MEVCUT DEĞİLDİR.


Yaralı olarak bulduğunuz kediyi tedavi için barınağa götürdüğünüzde, tedavi süresince kedinin kalacağı ayrı bir kafes olmadığı gibi, kediye bakacak eleman da bulamayabilirsiniz.


Mevcut durumu, Sizlere bir örnek bir olay ile anlatayım: 29 Haziran Pazartesi günü yaptığımız Barınak kontrolünde yaralı bu yavru ile karşılaştık. Veteriner tedavilerini yaptı ve almaya gelecekler diyerek, karton kutunun içinde bırakıp gitti. Yavru kartondan çıkmaya çalışıyordu. Tabağa süt koyup verdik, açıkmış, yedi. Alacak kişiyi bekledik, meğerse durumu müsait değilmiş, alamayacakmış. Yani biz beklemesek, barınakta kimse kalmadığı için; Veteriner odasında aç-susuz kutunun içinde bekleyecekti. Zaten halsiz ve yaralı... Veterinere ulaşmaya çalıştık, toplantıdaymış, telefonumuzu açamamış. Biz de mecburen alıp, koşullarımız artık hiç uygun olmadığı halde ( Evin her tarafı barınağa dönmüş durumda ve kediler yabancı bir kediyi de kabullenmiyorlar. ) Mecburen bunu da aldık. Üstteki yaralı kedi gibi. ( O yaralı kedi iyileşti, hamileymiş 3 yavrusu oldu. EĞER O GÜN TESADÜFEN BARINAĞA UĞRAMASAYDIK ???
Gerçi uğrayınca, yetkililerin yetersizliklerinin ya da konuyu önemsememelerinin bedelini, kendi yaşama alanımızdan vazgeçerek ödüyoruz. İki ucu b*klu değnek misali...
ÇOK FAZLA YARALI KEDİ GETİRİLMEYE BAŞLANDI, DEMEK Kİ KEDİLERİN TEDAVİ EDİLEBİLECEĞİ BİR BÖLÜM ŞART OLDU!

Ama önce tam zamanlı veteriner ve hasta hayvanlarla ilgilenecek tekniker lazım. ( Ne olur, işini severek yapacak, vicdanlı insanlar olsun)
Barınak eksikleri bitmiyor... Başlangıçta " aman olsun, bir an önce olsun" diye başlanınca yarım yamalak yapılan barınaktaki alt yapı sorunları, üst yapı sorunları katlanarak çoğalıyor. 

-Güneşlik, gölgelik ve yalıtımlı çatı kaplamaları yapılması şart.
-Yavrular araçlar içeri girince eziliyor; Güvenli yavru bölümü şart.
- Doğum yapmak üzere olanlar için Hamile bölümü şart.
- Hasta, tedavi ve karantina bölümleri şart. 
Barınak Taşınacaksa bir an önce uygun yer seçilerek, Akçakoca'ya yakışır, insanların rahatlıkla ziyaret edebileceği, sahiplendirmelerin yapılabileceği rehabilitasyon merkezi bir an önce yapılmalıdır. 

VEEEEE NE OLUR, BARINAĞA KEDİ BIRAKMAYIN ! 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder