3 Mart 2013 Pazar

SOKAK HAYVANLARINI BESLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

SOKAK HAYVANLARINI BESLERKEN, ÇEVREYİ KİRLETMEMEYE ÖZEN GÖSTERMELİYİZ.

Bu konuda örnek davranışlar sergileyen; İlçemizin hayvansever ailesinden olan Hazal kızımız, mağdur köpeklerin geçici olarak bakılması için Kaymakamlık binasının önüne yerleştirilen kulübedeki anne köpek ve yavrularına yemek verdikten sonra, annesi (Mükafat Ata)ile birlikte Kaymakamlık bahçesine yayılan çöpleri topladı.

Sokak hayvanlarını artan yiyeceklerimizle beslerken; yiyecekleri ulu orta yerlere saçmamalı, çöptenekesinin yanına uygun bir şekilde bırakmalısınız. Eğer naylon torba ile bırakmışsanız, yemeği bitirmesini bekleyip, torbayı çöpe atmalısınız.
Çöp tenekelerinin ağzını kapalı tutmalı ve insanları yiyecek artıklarını çöpe atmamaları konusunda uygun bir dille uyarmalısınız. Artan yiyecekleri çöpün yanına uygun bir şekilde bırakmalarının, bir can doyurmalarının önemini anlatmalısınız.
Sokaklarda oluşan çöplerden kedi ve köpeklerin değil, insanların sorumlu olduğunu unutmamalısınız. Sorumluluğunu yerine getirmeyen insanlar yüzünden hayvanların suçlanmasına izin vermemelisiniz.
Önemli not1 : Oluşan çöplerden hayvan hakları savunucularının sorumlu olmadığını, bizlerin elimizden geleni yaptığını bir kez daha hatırlatmak isterim. Örneğin; apartmanımın yanında bahçe sahibinden izin alarak baktığım köpek zarar görmesin diye; insanların attığı, şişe, kutu, kağıt, naylon torba vb. çöpleri toplamaktan gına geldi. Tüm bu çabam; O çöplerin hiçbiri baktığım köpeğe ait olmadığı halde insanların kendi pisliklerini masum canlara yüklemesinler diye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder