10 Aralık 2012 Pazartesi

AKÇAKOCA BELEDİYESİNİ SOKAK HAYVANLARI KORUMASI İÇİN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!

SAYIN BAŞKAN, BAŞKAN YARDIMCISI VE
VETERİNERLİK HİZMETLERİ, 

5199 SAYILI HAYVANLARI KORUMA YASASI YÖNETMELİĞİ’nde yer alan görevlerinizi yerine getirmeye çağırıyoruz.
1- Üreme dönemine giren dişi köpeklerin arkasında 10-12 gün boyunca kalabalık bir sürü oluşmaktadır. Bu da halkın şikayetlerine neden olmaktadır. Ne kadar şikayet gelirse gelsin, hayvanların itlafı veya sürgün edilmesi yasak olduğuna göre, tek çare bu hayvanların kısırlaştırılmasıdır. Akçakoca Belediyesi düzenli kısırlaştırma yaparak bu sorunu çözmelidir.
“ MADDE 7 – (1) Belediyeler;
a)     Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla,”
2- Sokak hayvanları aç kaldıkça, çöpleri karıştırmaktadırlar. Bu da çevrede kirlilik yaratmaktadır. Ama bunun asıl sorumlusu, onlara besleme odağı kurmak zorunda olan belediyelerdir. En kısa zamanda Akçakoca Kent Konseyi ve Haytap işbirliğiyle yapılan “besleme odakları” uygulamaya konulmalıdır.  
“ d) Sahipsiz hayvanların beslenmesi amacıyla, bölgesinde bulunan lokanta, işyeri ve fabrikaların sahiplerinin uygun görmesi halinde işletmelerinde ve mutfaklarında oluşan hayvan beslemeye elverişli besin maddelerinin toplanmasıyla,”
3- Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar, uygun koşullarda toplanmalı ve tedavileri yapıldıktan sonra alındıkları yerlere bırakılmalıdır. 
“Toplanılan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların bakılması
  MADDE 21 – (1) Toplanılan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar aşağıdaki esaslara göre bakılır:
 ç) Sahipsiz hayvanlar kısırlaştırıldıktan ve gerekli tıbbî müdahaleler yapıldıktan sonra sahiplenme talebinde bulunan ve 5199 sayılı Kanun ve bu Yönetmelikte öngörülen şartları taşıyan kişilere teslim edilir ve belediyece kayıt altına alınır. Belediyeler sağladıkları bu hizmetten dolayı belli bir ücret talep etmez.
 d) Geçici bakımevlerinde on gün süre ile gerekli duyurular yapıldığı halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, aşıları ve tıbbî müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz.”
Akçakoca Belediyesi ve Akçakoca Halkı bilmelidir ki; Sokak hayvanları sorunu yoktur; Bizim insani görevlerimizi ihmal ettiğimiz için mağdur olan SOKAK HAYVANLARININ SORUNLARI VARDIR. BİZLER ONLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ.
HER CANLININ YAŞAMA HAKKI KUTSALDIR. 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder