25 Aralık 2012 Salı

SOKAK HAYVANLARINA MERHAMET EDİN!


AKÇAKOCA KENT KONSEYİ SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞMA GURUBU  A3 BOYUTUNDA AFİŞ HAZIRLAYARAK " AKÇAKOCA HALKINI SOKAK HAYVANLARI İÇİN DUYARLI OLMAYA DAVET" ETTİ.



SOKAK KÖPEKLERİ İLE SAHİPLİ KÖPEKLER ARASINDAKİ FARKI BİLMEYEN HALK SALDIRGANLIK BELİRTİSİ GÖSTERMEYEN KÖPEKLERLE AGRESİF KÖPEKLERİ AYIRAMIYOR.
Bazı vatandaşların köpeklerden korkmalarının temelinde; sahipleri tarafından kötü eğitilmiş sahipli köpeklerin saldırgan davranışları yatıyor. Sokak köpeklerinin insanlara sadece yiyecek bulma umuduyla yanaştıklarının farkında olmayan vatandaşlar, o garibanlara merhamet göstereceklerine şikayet ediyorlar. Ve bilmeden O garibanların zarar görmesine sebep oluyorlar.
KÖPEKLERDEN KORKAN İNSANLARA SESLENİYORUZ:
Eğer bir köpek kuyruk sallayarak size doğru geliyorsa, asla korkmayın. Korku duygunuzu kontrol altına almayı öğrenmeniz gerekiyor. Yoksa salgı bezleriniz aracılığıyla köpeğe "ben senin düşmanınım" mesajı göndermiş oluyorsunuz. Sevmek zorunda değilsiniz ama hem kendi özgürlüğünüz için, hem sevmeseniz bile başka bir canlının yaşam hakkına saygı gösteren gerçek bir insan olmak için aşağıdaki taktikleri izleyebilirsiniz;
1-Köpeğin yanından farkında değilmiş gibi geçmeye çalışın. 2-Hergün geçtiğiniz yol üzerinde sokak köpekleriyle karşılaşmaktan korkuyorsanız yanınızda onlara verebileceğiniz yiyecekler bulundurun. ( bayat poğaça, bisküvi bile olabilir)
3- Köpeklerin yanından geçmeden önce eğer kalabalıklarsa dişi köpek için doluşmuşlarsa) yanlarında sahipli köpeklerde bulunacağından biraz uzaklarından geçin ama asla koşmayın.
4- Bir köpek dişlerini göstererek size doğru havlıyorsa etrafınızda sığınabileceğiniz güvenli bir yer tespit etmeden sakın kaçmaya çalışmayın. Daha sonra o köpeğin sahipli olup olmadığını ve saldırganlık nedenini öğrenmeye çalışın. Ve sadece Onu şikayet edin.
Haberlerde, sosyal yaşamda her türlü  "insan"la karşılaşıyoruz. Hırsız, katil v.s. Nasıl ki onlara bakarak tüm insanların kötü olduğunu düşünmüyorsak; saldırgan bir köpek yüzünden tüm köpeklerin saldırgan olduğunu düşünmek ve hatta sokak köpeklerini bu yüzden cezalandırmak adil değildir. "
İNSAN İNSANA, KÖPEK KÖPEĞE BENZEMEZ. HER CANLININ DAVRANIŞ ÖZELLİKLERİ FARKLIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder