21 Aralık 2012 Cuma

SAYIN VEYSEL EROĞLU, SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ YASA TASARISINDA ISRARINIZ BİZLERİ ÇOK ÜZMEKTEDİR.

Sayın Veysel Eroğlu,
Orman ve Su İşleri Bakanı
ISRARINIZ NEDEN?
Hazırlamış olduğunuz yasa tasarısına karşı çıkmamızın en önemli nedenleri arasında; 2004 yılında çıkan 5199 sayılı yasanın o günden bugüne belediyelerce uygulanamamış olmasıdır.
1- Belediyeler maddi imkansızlıkları ileri sürerek, yasaya uygun barınak açamamış, açanlar da aynı nedenlerle barınakları sağlıklı bir şekilde işletememiştir. Bu nedenle; sahipsiz hayvanların "doğal hayat parkı" olarak adlandırdığınız alanlarda, bakılması, beslenmesi mümkün değildir.
Eğer mümkün olacağını iddia ediyorsanız, insanları üzmemek ve hayvanları mağdur etmemek için neden önce içinde rehabilitasyon merkezi, bakımevleri olan alanları hizmete sokmuyorsunuz?  Bunlar yapılmadan hayvanları topladığınızda onlara nasıl bakacaksınız?
Sadece sokaklarda hayvan görmekten şikayet eden insanların taleplerini dikkate alarak, gelecek nesilleri, saldırgan olmayan, aşılanmış hayvanlarla birlikte yaşamaktan, onları tanımaktan mahrum bırakmış olmayacak mısınız?
Sayın Bakanım, bu yasa çıkarsa zaten görevini düzgün yapmayan belediyelerle bizleri karşıkarşıya getirecek ve toplumun huzurunun bozulmasına da katkı sunmuş olacaksınız.
Hele bir de insanların evlerinde baktıkları hayvan sayısına karışmanız, tümüyle demokratik olmayan müdahaleci bir tutum içermektedir.
Eğer bu yasayı çıkarırsanız, adınızın tarihe "hayırsız ormancı" olarak geçmesi kaçınılmaz olacaktır. 
Hem bu dünyada hem ahirette bunun vebali büyüktür.  
BU KÖPEKLER Mİ ÜRKÜTÜCÜ SAYIN BAKAN... ÇOCUK İLK DEFA GÖRDÜĞÜ KÖPEKLERE DOKUNMAK İÇİN ANNESİNİN KUCAĞINDAN ZORLA İNDİ.
LÜTFEN, SEVDİKLERİNİZ AŞKINA, BU YASAYI BU HALİYLE ÇIKARMAYIN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder