8 Aralık 2012 Cumartesi

AKÇAKOCA'DA KIRK ZEHİR Mİ? KIRK SÜRGÜN MÜ?

İnsanlığın bittiği yerdeyiz...
Sokak hayvanları kışın soğuğunda sığınacak delik ve bir lokma ekmek ararlarken, Merkez Camii Derneği'nden başlayarak; birkaç vicdansız insan sokaklarda çok köpek var diyerek şikayet etmeye başladılar.
Oysa Akçakoca'nın merkezinde  yaşayan 24.000 insana karşılık yaklaşık 200- 300 civarında sokak köpeği yaşamaktadır. Yani 100 insana bir köpek düşüyor. 100 "İNSAN" bir köpeğe bakamıyoruz. Bakamadığımız gibi, gözümüzün önünde olmasınlarda nerede olursa olsunlar diyerek ölümlerine çanak tutuyoruz. 
 
Bu garibanlar istenmedikleri için o köyden, bu köye, bu ilçeden başka bir ilçeye gizlice atılmaktadır. Tam mekanlarına alışmışken, nerede barınıp, nerede karınlarını doyuracaklarını öğrenmişlerken, bir gece gizlice zehirlenmedilerse, yine başka bir gece gizlice yerlerinden yurtlarından ediliyorlar.
Ve bizler, dünyanın diğer canlılarla birlikte paylaşılması gerektiğine inananlar; kendini bile sevmeyen, Allah'ın yarattığı canlılara hayat hakkı tanımayan, yanından korkuyla geçen köpeğe hoşt diyen iki ayaklı mahlukattan şikayetçiyiz. hem bu dünyada, hem ahirette...
BU KIŞ AKÇAKOCA'DA SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇOK ŞEY YAPACAKTIK OYSA...
Akçakoca Kent Konseyinin yaptırdığı ekmek toplama kutuları, beslenme odakları ve kulübeler belediyenin yoksulluğuna ve yoksunluğuna takıldı, kaldı... Araç da yok, adam da...
HALA GEÇERLİ OLAN 5199 SAYILI HAYVANLARI KORUMA KANUNU BELEDİYELERE "SOKAK HAYVANLARINI KORU, ONLARI BESLE" DİYOR AMA, ÇOĞU BELEDİYE BU KANUNU
"BİR AN ÖNCE KURTULMAK İÇİN YOK ET" OLARAK ALGILIYOR.
SÜRGÜNLERE VE ZEHİRLEMELERE ÇANAK TUTUYOR. SANIYOR Kİ, KÖPEKLERDEN ŞİKAYET EDENLERİN GÖZÜNE GİRERLERSE KAZANACAKLAR. HAYVANLARIN OYU YOK. AMA BİZİM VAR. VE BİZLER, ŞİKAYET EDENLERDEN DAHA AZ DEĞİLİZ.
TERSİ, AKÇAKOCA'DA İNSANDAN ÇOK MAHLUKAT VAR OLMASI
ANLAMINA GELİR.
Yaptığımız toplantılara hiç gelmedikleri halde, sokak hayvanlarına sahip çıkan, besleyen, gözlerden  uzak onları koruyan Akçakocalılar olduğunu biliyorum.   

BU GÖRÜNTÜLERİ YAŞAMAMAK İÇİN VİCDANI OLAN HER İNSANI UYANIK OLMAYA, AKŞAM SAATLERİNDE , GECE SİMSARLARINA VE CANAVARLARINA KARŞI NÖBET TUTMAYA DAVET EDİYORUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder