29 Ağustos 2014 Cuma

AKÇAKOCALI HAYVANSEVERLER AKÇAKOCA GEÇİCİ SOKAK HAYVANLARI BARINAĞININ DÜZELTİLMESİ İÇİN ÇÖZÜM ARAYIŞINDA…


Akçakocalı Hayvanseverler  Platformu,  Sokak hayvanlarının sorunlarını görüşmek üzere toplandılar.
Toplantıda; Akçakoca Geçici Hayvan Barınağının son durumu, Belediye, Akçakoca Kent Konseyi ve Haytap işbirliği ile yaptırılan Beslenme odaklarının ve ekmek toplama kutularının durumu görüşüldü.
Barınak ile ilgili olarak; Belediyenin Veteriner alımı önemli bir iyi niyet  adımı olarak değerlendirilmekle birlikte; Eleman eksikliğinin, sorunların çözümünü geciktirmesi, özellikle hafta sonu yapılan kontrollerde barınakta iç acı olmayan durumların tespit edilmesi üzerinde duruldu.  Bu durum, düzeltilemeyecekse barınağın kapatılmasının yaratacağı sonuçlar tartışıldı.    
Şehrin belirlenen bölgelerine beslenme odaklarının yerleştirilmesi;
Bazı belediyelerin satın alarak, şehrin belli bölgelerine yerleştirdiği, geri dönüşüme hizmet eden ünitelerin veya  beslenme aparatlarının ilçemizde de uygulanması için öneri sunulması, belediyeden ve esnaftan destek istenmesi,
 
Sorunları dile getiren Basın açıklaması metni yazılmasına ve Belediye Başkanı ile görüşme talebinde bulunulmasına karar verildi.
SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÜRETİLEN PUGEDON BESLENME ÜNİTELERİNİN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASINI İSTİYORUZ.
 
SOKAK HAYVANLARINA SU VE MAMA VEREN
GERİ DÖNÜŞÜM ÜNİTESİ
Global Bin Bir Ltd Şti tarafından piyasa çıkarılan Pugedon markalı Geri Dönüşüm Ünitesi sayesinde Sahipsiz Sokak Hayvanlarını besleyen beslenme ünitelerini Kurum ve Kuruluşların hizmetine sunmuştur. Pugedon adı verilen geri dönüşüm sisteminde haznenin birinden pet şişenin içinde kalan su dökülürken diğer hazneden de pet şişe bırakılıyor. Dökülen su, su haznesine, atılan pet şişe de yem haznesine bir miktar mama bırakılmasını sağlıyor. Üniteye atılan atık malzemenin yarısı sistemdeki mama masraflarını karşılamaya yetiyor.
 

 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder