30 Ağustos 2014 Cumartesi

ÇOÇUKLAR SEVMEYİ BİLİYOR, YETER Kİ BÜYÜKLER ONLARIN YÜREĞİNE KORKU SALMASIN...

SOKAK KÖPEKLERİNDEN RAHATSIZ OLANLARIN BENCİLİKLERİ, ONLARIN ÖLÜMÜNE NEDEN OLURKEN, ÇOCUKLARIN SEVGİ DOLU DÜNYASI ONLARI YAŞAMA BAĞLIYOR.  
 
Bir sokak köpeği ile kumda karşılan çocuk, ondan korkmak yerine, ona sevgiyle yaklaşmış. Sevgi ile büyüyen bu çocuk, başka bir canlıya, insana zarar verebilir mi?

Bu da muhteşem karşılaşma; Çınar cadde girişinde bu köpeği gören çocuk ondan ayrılmak istemedi. Ailesi de en az onun kadar sevgi dolu olmalı ki, çocuklarının köpekle eğlenmesine izin verdiler. "Pis, dokunma" demediler. Şimdi bu çocuk, büyüyünce kötü bir insan olabilir mi? 


"Parkta köpek olmazmış." Köpek de çocuklar oyun oynarken onların yanında olmaktan o kadar keyif almış ki, uykuya bile dalmış. Rahatsız olan falan da yok.

Uzun zamandır yaptığım gözlemlere dayanarak; Sokak hayvanlarının varlığından şikayet eden insan sayısının az olduğunu iddia edebilirim.  Çünkü, Çınar caddesinde oturan bir sokak köpeğinin yanından yüzlerce insan tepki göstermeden geçiyor. İkiyüz-üçyüz kişiden ancak bir kişi
 " ay ay" diyerek uzaktan dolaşıyor.
KORKUNU YENEMİYORSAN, O CANLIYA SAYGI GÖSTEREREK UZAĞINDAN GEÇSEN NE OLUR SANKİ? ( Bir insanlık yap.)
Tıpkı beş yıl önce benim yaptığım gibi. Yolumu uzun süre uzattıktan sonra, onları tanıyarak korkumu yendim ve hayatım değişti.
Ama korktuğum zamanlarda bile kapatılmasını, yok edilmesini istemedim, yaşam hakkına saygı gösterdim.
YETİŞKİN İNSAN KORKULARINI YENEBİLİR, YENEMİYORSA BAŞKA BİR TÜRÜN YOK OLMASINI İSTEMEZ.
Sürekli birşeylerden korkmak, insanı tüketen olumsuz bir duygudur. Çocuklarınızın korku içinde büyümesine neden olmayınız. Onlara sevmeyi öğretiniz. 
--------------------
Köpekler kızan döneminde kalabalık dolaşırlar ve dişiyi kıskandıkları için agresif olurlar, o zaman aradaki dişinin alınması ile sorun çözülür. Ayrıca bazı köpek sahipleri yasak olmasına rağmen, özellikle agresif köpek yetiştirirler. 
Ama tüm bunlara bakarak; günahsız, masum sokak köpeklerini cezalandırmak haksızlıktır. İnsanların içinde çeşit, çeşit insan var; bir soydan katil, hırsız çıkınca bütün bir soyu mu yok etmeliyiz?
  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder