3 Ağustos 2014 Pazar

KAPALI TUTULAN CANLILARI SUSUZ BIRAKMAK CİNAYETTİR!

SİZ BİRGÜN SUSUZLUĞA DAYANABİLİRSENİZ, ONLAR DA YENİ DÖNEMİ BEKLEYEBİLİRLER!
YORUMSUZ !
Bugün( Pazar)  Mükafat Ata Hanımefendi ile saat 13:30'da Akçakoca Geçici Barınağına gittik.
Kapılar kilitliydi ve hiç kimse yoktu! Dışarıdan bakılınca görebildiğimiz bölümlerde su olmadığını tespit ettik.  Dışarıda kafeste kapalı tutulan köpeğin önünde de su yoktu!


Yavrular kaskatı olmuştu, öleli çok olmuş. temizlik yapılırken alınıp, hijyenik bir şekilde ortadan kaldırılması gerekirdi.

Su kapları boştu :(
SORUMLU KİM?
HEMEN TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜ SİNAN BEY'İ ARADIK. BİZE ÇAVUŞ'U YOLLADI. KAPILAR AÇILDI. AMA ELEMAN GÖNDERMEDİ.
Veteriner Ufuk Bey'i aradık. " Temizlik İşleri İlgileniyor" dedi.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'yi aradık. " Yeni dönemde düzelteceğini" söyledi.
Yavru Ünitesinde yavrular kapalı bölümdeydiler ve su kapları boştu :(
BAKTIK, GELEN- GİDEN YOK, HAYVANLAR AÇ- SUSUZ !
Mükafat Hanım ile daldık pislik içindeki barınağa, Önce hayvanlara su verdik. Sonra orada bırakılan 4/1 kova yemeği+ ekmekleri ıslattık büyüklere dağıttık. Mükafat Hanım tedarikli gelmişti, yavrulara tavuksuyu çorba yapmış, onları verdik. Getirdiğimiz sütlere ekmek doğradık.
VE BUGÜN TESADÜFEN UĞRADIĞIMIZ BARINAKTA; Belediyenin bilerek ( Temizlik Müdürü, Veteriner ve diğerleri) Başkanın aramamızla öğrendiği, HAYVANLARIN SUSUZLUKTAN TELEF OLMASINI ENGELLEDİK.
Bir tanesi de tekerleğin içinde ölmüştü :(
ARTIK SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM. BURADA SADECE TANIK OLDUKLARIMIZI UYGUN BİR DİLLE ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM. HAYVANLARI HİÇ SEVMEYEBİLİRSİNİZ, HATTA KÖPEKLERDEN NEFRET EDEBİLİRSİNİZ. AMA NEFRET BİLE ETSENİZ BİR CANLIYI BİR YERE KAPATIP, ONU AÇ-SUSUZ BIRAKAMAZSINIZ.
BUNUN MAZERETİ OLMAZ. GELECEK DÖNEMİ DE OLMAZ. AÇLIK- SUSUZLUK YARINLARA ERTELENECEK LÜKS BİR KONU DEĞİLDİR.

ALLAH AŞKINA! BANA KIZIN! YAZIYORUM DİYE ASIN HATTA AMA VİCDANINIZA SORUN ; ALLAH KATINDA BUNUN HESABINI VEREBİLECEK MİSİNİZ?

SADECE KONTROL İÇİN GİTMİŞTİK :(
Çok ciddi bir ameliyat geçiren kızını yarım saatliğine yalnız bırakan Mükafat Hanım ile 2 saat sonra 15:30'da barınaktan ayrılırken, üstümüz başımız pislik içinde ama vicdanımız rahattı. 
AMA BU BİZİM GÖREVİMİZ DEĞİL !


yazan : Nermin Alpay
resimler : Mükafat Ata
Not : Haytap Düzce Temsilcisi Neşe Perihan Kulak barınağın son durumu üzerine hasta annesini kızkardeşine emanet ederek, sorunu anlamak ve çözmek için girişimlerde bulunmak amacıyla Akçakoca'ya dönmüştür.

kafeste kapalı ve su kapları boş, mama yok :(
 
Barınağın bahçesi öyle pis ki, ayaklarımız pis suyun içinde kayboldu. Temizlik İşlerinin Bahçe işlerine sözü geçmez mi? aylardır bahçe temizlenemedi. Bahçe düzenlenmesinin yapılması ve otların kesilmesi şart. 
 
SU YOK ! 3 tane anne var emziriyorlar!
 
FOTOĞRAF ÇEKMEK YASAKMIŞ... YAPTIĞI İŞİN İYİ OLDUĞUNA İNANAN KİMSE YASAK KOYMAZ. ZONGULDAK BARINAĞINDA YOK BÖYLE BİR YASAK... DÜZELMESİ İÇİN VERDİĞİMİZ SÜREYİ İYİ KULLANMAK GEREKİRDİ. OYSA 11. BÖLÜMDE UYUZUNU TEDAVİ ETMEYE BAŞLADIĞIMIZ KIZIMIZIN UYUZUNUN HORTLADIĞINI GÖRDÜK. NEDEN? NEDEN? NEDEN?
 
 
 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder